De forsvarende europamestre mod de forsvarende verdensmestre?

Lørdag aften fandt vi de sidste to semifinalister, og dermed er feltet gået fra 24 hold til nu bare 4 hold. Det giver sig selv, at der kun er stærke hold tilbage, men hvem er stærkest og snupper de to finalepladser?

England-USA

Sådan ser vi kampen:

  • Det bliver en vanvittig spændende kamp. Englænderne udraderede et tamt norsk mandskab i kvartfinalen, og USA spillede overbevisende mod værterne fra Frankrig. I store perioder var amerikanerne i et helt andet tempo end franskmændene.
  • USA skal have lukket ned for Englands frygtindgydende højresiden bestående af Lucy Bronze og Nikita Parris. De to var afgørende for resultatet mod Norge – og var indblandet i alle tre mål. De er begge lynhurtige, har et hurtigt antrit og er dygtige én mod én.
  • Englænderne er derimod nødt til at få styr på Megan Rapinoe, der var her, der og allevegne mod Frankrig. Også Alex Morgan spiller en stor rolle for amerikanernes opspil, og derfor har Steph Houghton og Millie Bright i det engelske midterforsvar en kæmpe opgave med at få lukket ned for hende som opspilsstation.
  • Alyssa Naeher vs. Karen Bardsley – målmandsduellen bliver afgørende for kampen. Der vil formentlig være afslutninger og dødbolde, og hvem tager bedst fra? Naeher spillede en god kamp mod Frankrig, men havde ikke meget at lave. Bardsley, der har været noget så stabil denne slutrunde, lavede en del uprovokerede fejl i kampen mod Norge.

Vi glæder os helt vildt til kampen. Kan englænderne overraske? Eller kører de forsvarende verdensmestre den hjem på rutinen?

Kampen kan ses på DR3 tirsdag d. 2. juli kl. 21

Holland-Sverige

Sådan ser vi kampen:

  • Det bliver formentlig også en tæt kamp, men vi har alligevel sat vores penge på, at svenskerne tager den anden finaleplads. De er formstærke, har et godt sammenhold og virker glade, når de er på banen. Hollænderne derimod falder i store perioder af kampene i tempo, og de har det svært, når Van de Sanden og Martens ikke spiller godt. Reddes af to dødbolde i kvartfinalen mod Italien.
  • Hollænderne SKAL have lukket ned for Sofia Jakobsson, der var altafgørende i svenskernes sejr over Tyskland. Den hurtige kantspiller skal ikke have for meget rum at løbe i, før hun er farlig. Hollænderne bør stille sig dybere for at undgå al for meget bagrum for svenskerne at spille i.
  • Svenskernes backs skal spille på højeste niveau for at lukke ned for to af hollændernes dygtigste spillere, føromtalte Lieke Martens og Shanice Van de Sanden. Lykkes de med den opgave, er de nået langt.
  • Hollænderne skal stå ordentligt i deres pres, så de svenske spillere, især Kosovare Asllani, ikke får lov til at slå de farlige afleveringer til Jakobsson og Blackstenius.

Man kan ikke andet end at glæde sig til opgøret! Svenskerne virker sultne og fodboldglade, mens hollænderne til tider virker trætte. Varmen var måske også med til at bidrage til det udtryk, og nu er der trods alt en finaleplads på spil.

Kampen kan ses på DR3 onsdag d. 3. juli kl. 21

Får vi et finalebrag mellem de forsvarende verdensmestre og de forsvarende europamestre? Bliver det en ren europæisk finale? Eller noget helt tredje? Only time will tell.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s