Jo jo, vi har da en enkelt dansker med

I dag kaster vi blikket på de sidste to grupper ved VM, hvor der heldigvis er blevet plads til dansk islæt.

Gruppe E: Canada, Holland, New Zealand og Cameroun

Sikken en spændende gruppe. Canada er inde i en rivende udvikling, og holdet, der i dag har den tidligere danske landstræner Kenneth Heiner-Møller i spidsen, vandt bronzemedaljer ved OL i Rio i 2016. Ved VM i Canada i 2015 nåede holdet kvartfinalen efter at have vundet gruppen foran både Holland og Kina. Canadierne har en stærk defensiv, men offensivt er de meget afhængige af den garvede angriber Christine Sinclair – måske endda for afhængige.

Kampen om førstepladsen i gruppen skal Canada kæmpe om mod de forsvarende europamestre fra Holland. De har dog haft en noget blandet tid efter EM-succesen og nåede med nød og næppe videre til VM efter at have vundet playoff-kampene – først mod Danmark, dernæst Schweiz. Offensivt er de i stand til at levere hurtige omstillinger over kanterne og skarpe indlæg, og defensivt står de også godt.

New Zealand er endnu engang med ved VM, men de er aldrig nået videre fra gruppespillet. New Zealand er et jævnt hold med mange dygtige spillere, men hel international klasse er der ikke tale om. Det virker ofte, som om de ikke helt har evnerne eller kræfterne til at spille med på den helt store scene.

Cameroun er gruppens absolutte sorteper. Holdet har ikke haft optimale betingelser forud for VM, og man har blandt ansat den fysiske træner som landstræner. Han overtog et program uden planlagte testkampe som forberedelse til VM. Cameroun råder dog over Gaelle Enganamouit, der scorede hattrick mod Ecuador ved sidste VM. Enganamouit har dog døjet med skader de seneste par år, så der er stor tvivl om, hvilken fysisk forfatning hun er i på nuværende tidspunkt.

De går videre: Holland og Canada.

Gruppe F: USA, Sverige, Thailand, Chile

Nok den mindst spændende gruppe, da der ikke bør være nogen slinger i valsen for hverken USA eller Sverige i forhold til videre avancement.

USA er forsvarende verdensmestre, og amerikanerne spiller, som de altid har gjort med stor fysisk, teknisk høj kvalitet – og så leverer de bare altid på den store scene. Der er et hav af profiler, der kan gå ind og afgøre kampene, men defensivt har de ikke været helt skarpe i optakten – bl.a. har man lukket tre mål ind mod Australien.

Sverige er ved at skifte spilkoncept fra defensiv til offensiv fodbold. Det er svært at spå om, hvor langt svenskerne er nået, men vores naboer på den anden side af Øresund plejer at være et hold, man kan regne med ved slutrunder. Der har dog været lidt længere til favoritværdighed de senere år.

Der skal en overraskelse af dimensioner til, hvis Chile skal drille USA og Sverige. Chilenerne råder over Christiane Endler, der formentlig er VM’s bedste keeper. Mon ikke hun får nok at se til …

I gruppen har vi også Thailand, som aldrig er gået videre fra gruppespillet. Det har vi heller ikke store forventninger om, at de gør denne gang.

De går videre: USA og Sverige.

I morgen gælder det for alvor. Der sparkes VM i gang med åbningskampen mellem Frankrig og Sydkorea. Se kampen på dr3 med optakt fra kl.20:30.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s