Tiden vil vise, om Football’s coming home

Ender VM-trofæet i fodboldens hjemland? I sambaboldens hjemland? Eller hos de tekniske japanere? Bejlerne er mange, og i aften sætter vi fokus på otte af dem.

Gruppe C: Australien, Brasilien, Italien og Jamaica

Gruppe C må tegne sig som en af de mest spændende, hvor tre ud af fire hold kæmper om de to avancementspladser.

Australien var en af de positive overraskelser ved VM i Canada for fire år siden, da de gik hele vejen til kvartfinalen. Nationen har dog haft en turbulent optakt til VM, da man fyrede landstræner Alen Stajcic i januar efter interne uroligheder, der efter sigende omhandlede en dårlig og usund kultur mellem træner og spillere. I stedet har man ansat den tidligere U20-herrelandstræner Ante Milicic. Australien råder i øvrigt over anfører Sam Kerr, der har rekorden for flest scorede mål i både den amerikanske og australske liga.

Engang spillede de altid med om medaljerne, men det har ændret sig for Brasilien de senere år. Vi skal faktisk tilbage til 2007 for at finde sidste omgang medaljer ­­– sølv efter finalenederlaget til Tyskland. Brasilien har mange teknisk dygtige spillere – eksempelvis Marta, Ludmila da Silva og Formiga (VM’s ældste spiller på 41 år, der deltager i sit syvende VM), men den manglende evne til at lukke kampene kan volde Brasilien problemer.

Italien er et land på vej frem i kvindefodbold. Det italienske fodboldforbund har taget styring i forbedringen af den nationale liga, og i denne sæson har bl.a. Juventus, AC Milan og Fiorentina investeret massivt i deres kvindehold. Landsholdet er også på vej frem, og i kvalifikationen gjorde de rent bord med otte sejre ud af otte mulige.

Jamaica er VM-debutanter – og er dermed et ret ukendt mandskab for redaktionen. Den hjemlige liga startede i denne sæson op igen med efter at have været lukket grundet manglende sponsorater.

De går videre: Brasilien og Australien/Italien.

Gruppe D: England, Skotland, Argentina og Japan

England er en af outsiderne til at gå rigtig langt i denne turnering. For fire år siden overraskede the Lionesses, da de vandt bronzekampen over Tyskland efter forlænget spilletid. De engelske kvinder har fået ny landstræner i Phil Neville, og han har forsøgt at ændre den engelske lidt tilbageholdende stil til et boldbesiddende hold, der tager styring i kampene. Ved dette VM er forventningerne større til England, og spørgsmålet er, om spillerne kan præstere under det pres. De har en stærk trup med mange spillere i den hjemlige liga, der i den grad har fået et løft efter investeringer fra både det engelske fodboldforbund og på klubniveau.

VM-debutanterne i denne gruppe er Skotland, og forventningerne er ikke store. Man skal dog ikke afskrive skotterne, der noget overraskende vandt deres VM-kvalifikationsgruppe foran favoritterne fra Schweiz, der endte med slet ikke at komme til VM. Ja, Skotland gjorde sågar rent bord.

Argentina er med ved VM efter en periode på to år, hvor landsholdet slet ikke har spillet. De kvalificerede sig som treer i Copa America foran Colombia, der ellers spillede flot fodbold ved forrige VM. Argentina levnes dog ikke mange chancer.

Sidst, men ikke mindst, huserer VM-sølvvinderne fra Japan i gruppe D, og forventningerne til de blå fra stillehavsøen er lige så store, som de plejer at være. Japan er som regel at finde på podiet, når det gælder VM, og selvom nationen er i gang med et generationsskifte, er der stadig garvede kræfter med som eksempelvis Saki Kumagai (Olympique Lyonnais) og Mana Iwabuchi (INAC Kobe Leonessa). Japan spillede 2-2 mod Tyskland i en testkamp i april, og det vidner lidt om, hvorfor dette hold er blandt favoritterne.

De går videre: England og Japan.

Følg med på torsdag, hvor vi sætter de sidste to grupper under luppen, inden VM fløjtes i gang fredag aften.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s