Franske værter og tyske favoritter

Gruppe A: Frankrig, Sydkorea, Norge og Nigeria

Der er ingen tvivl om, at værterne fra Frankrig er en af favoritterne til at tage VM-guldet, og motivationen bliver vel næppe større end at kunne gøre det på hjemmebane.

Der er bare et lille aber dabei … De franske kvinder præsterer nemlig sjældent på den store scene. Faktisk er holdets bedste VM-resultat fjerdepladsen fra 2011.

I gruppen har vi også Norge, hvis største udfordring nok må siges at være, at Ada Hegerberg, Ballon d’Or- og Champions League-vinder, stadig nægter at spille for landsholdet.

Nuvel, Norge har et dygtigt mandskab med gode spillere som Caroline Graham Hansen (nuværende VfL Wolfsburg – Barcelona fra næste sæson) og Maren Mjelde, der til daglig spiller i Chelsea.

Vores naboer skal dog satse på, at det er sammenhold og fight, der sender dem videre i turneringen.

Nigeria har vi ikke det store kendskab til, men nationen imponerede ved Africa Cup of Nations i 2018, hvor man vandt turneringen og blot lukkede et enkelt mål ind i de fem kampe. Nigeria må sætte sin lid til Asisat Oshoala, der scorede Barcelonas enlige mål i finalenederlaget i Champions League på 4-1 til Lyon.

Sidst, men ikke mindst, har vi Sydkorea, der gerne vil spille boldbesiddende fodbold – og måske godt kan gå hen og drille Norge og Frankrig. Sydkorea råder over Chelsea-stjernen, Ji So-yun, der har en eminent sparketeknik og gerne brillerer på frispark.

De går videre: Frankrig og Norge.

Gruppe B: Tyskland, Spanien, Kina og Sydafrika

Tyskland er altoverskyggende favoritter til at tage førstepladsen i gruppen. De tyske kvinder er vant til at levere til slutrunderne, og højst overraskende er medaljerne ved de sidste to slutrunder – EM i 2017 og VM i 2015 – glippet. Tyskerne råder over en stærk trup med dygtige spillere som Dzsenifer Marozsán, Alexandra Popp og Almuth Schult. Tyskerne gjorde rent bord i kvalifikationen med otte sejre ud af otte mulige.

Spanien deltager for blot anden gang ved VM, men kvindefodbold er i rivende udvikling i landet – senest eksemplificeret ved Barcelonas deltagelse i Champions League-finalen og tilskuerrekorden på San Mamés i kampen mellem Athletic Bilbao og Atlético Madrid på hele 48.121. Ligesom mændene vil spanierne gerne være i boldbesiddelse og kreere chancer ved det hurtige pasningsspil. Det bliver spændende at se dem i rollen som underdog mod Tyskland, men også som favoritter i kampene mod Kina og Sydafrika.

Kina er lidt en ukendt faktor for os. Den hjemlige liga er i god udvikling, og de fleste spillere i den kinesiske trup er at finde i hjemlandet. Kina har tidligere overrasket ved slutrunderne, og landet vandt faktisk sølv ved VM i 1999.

En af VM-debutanterne er Sydafrika, og dem levner vi ikke mange chancer. De tabte finalen i Africa Cup of Nations til Nigeria, men skuffede derefter fælt ved Cyprus Women’s Cup i februar, hvor man fik blot et enkelt point i fire kampe.

De går videre: Tyskland og Spanien (Kina måske som bedste 3’er)

Læs med i morgen, når vi sætter fokus på de næste to grupper.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s