Konflikt og knuste VM-drømme

 

Skuffelse. Vrede. Tristhed. Følelserne var nemme at aflæse hos de danske spillere efter nederlagene til Holland i de to VM-playoff kampe. To nederlag der betød at VM i Frankrig til sommer, bliver uden dansk deltagelse.

En anderledes VM-kvalifikation endte i tirsdags med dansk skuffelse. Efterfølgende har jeg læst den ene artikel efter den anden, ja sågar fra Peter Møller der er ny fodboldirektør i DBU, med følgende konklusion: Konflikten, der brød ud i efteråret 2017 kostede kvindelandsholdet deltagelse ved VM. Den tabte uspillede kamp mod Sverige. Men, men, men. Lad os lige opsummere, endte vi tre point efter svenskerne med en målscorer der var tre mål dårligere?

Svaret er nej. For vi havde alle muligheder for selv at afgøre om vi skulle med til VM – på trods af den føromtalte tabte kamp til Sverige! Med to kampe tilbage af VM-kvalifikationen rakte svenskerne hånden ud til danskerne, da de overraskende tabte 1-0 til Ukraine og dermed sendte danskerne op på 1.pladsen a point med vores naboer i øst.

Dermed stod det hele frit for med to resterende kampe, først den overkommelige modstander Kroatien, dernæst gruppefinalen mod Sverige. Desværre kiksede det mod Kroatien og Danmark måtte tage med takke med et enkelt point og det endda ret heldigt, da det var et sent dansk mål, der sikrede det ene point og håbet om direkte VM-deltagelse var altså stadig intakt.

Skæbnekampen falder d.4.september på Viborg Stadion mod netop Sverige. Vi taber kampen i Viborg 1-0 og desværre sad man som seer aldrig rigtigt med en fornemmelse af at vi for alvor kunne true svensken. Jah, vi havde et par enkelte muligheder, men hver gang svenskerne skruede op for tempoet, var det ligesom om det gik op for en at EM-niveauet var et stykke væk. Heldet skulle dog igen tilsmile Danmark, da de islandske favoritter på hjemmebane blot skulle vinde over Tjekkiet, for at nå playoff-runden. Tjekkiet overraskede dog og spillede uafgjort og dermed blev det Danmark, der løb med pladsen til playoff-runden og IKKE Island.

Så selvom skuffelsen efter Sverige bestemt var til at aflæse i spillernes ansigter, så levede håbet om VM endnu engang.

Modstanderen endte desværre med at blive vores onde ånd fra EM i 2017- Europamestrene fra Holland. Og selvom vi spillemæssigt sagtens kunne være med i de to kampe mod Holland endte det desværre med et samlet nederlag på 1-4. Det mest ærgerlige måske – endnu engang – at vi faktisk i de to kampe har mulighederne for at skabe det resultat, der vil sende os til VM. I de afgørende kampe har vi simpelthen manglet skarpheden og kynismen i begge ender.

Det der er rigtig ærgerligt ved den manglende deltagelse ved sommerens slutrunde, er at man kunne have reddet videre på medie-bølgen og den folkelige opbakning, og dermed have givet dansk kvindefodbold endnu et boost og skærpet interessen endnu mere end man allerede har.

Men at give konflikten skylden for den missede VM-slutrunde holder altså ikke. Den har til gengæld sikret fremtidige kvindelige landsholdsspillere langt gunstigere vilkår og derfor er jeg heller ikke i tvivl om at Danmark kommer stærkt igen, når EM-kvalifikationen skydes i gang til næste efterår.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s