Et vanvittigt fodboldår

 2017 bliver et svært år at glemme – i hvert fald når man taler om dansk kvindefodbold.

EM i Holland blev en vaskeægte sensation, hvor Danmark først gik videre fra en svær gruppe, derefter slog de tyske forhåndsfavoritter og endte i finalen efter straffesparksdrama mod Østrig. Her mødte de danske kvinder de hollandske værter og på trods af en flot finale, måtte Danmark tage til takke med en flot sølvmedalje. Mon ikke Harder, Troelsgaard, Lykke, Nielsen, Boye og co., spillede sig ind i de danske fodboldhjerter i sommeren 2017.

Herhjemme kunne Brøndby IF igen hive the double til vestegnen efter pokalydmygelse af Varde i finalen, og Fortuna måtte i ligaen se sig slået af de blågule trøjer.

Rundt om i Europa har danske navne også slået sig fast. Katrine Veje har efter sommerens skifte til franske Montpellier, scoret det ene mål efter det andet. Pernille Harder har haft et fremragende år i Wolfsburg og blev bl.a. matchvinder i den tyske pokalfinale. Pt. overvintrer hun som topscorer i den tyske liga med hele 11 mål i efteråret. Frankfurt med Lise Munk og Cecilie Sandvej ligger nr.5, 9 point efter Wolfsburg på 1.pladsen.

I Sverige spillede talentet Maja Kildemoes sig ind i Linköpings FC’s startopstilling efter hun skiftede Odense ud med eventyret i Sverige. Her kunne hun, Nikoline Sørensen og anfører Janni Arnth slutte sæsonen af med at hæve pokalen for andet år i træk. Sanne Troelsgaard havde en fornem sæson i Rosengård, men måtte altså nøjes med 2.pladsen. Og nå ja, så var reservekeeperen Line Johansen med til at sikre Kopparbergs/Göteborg FC endnu en sæson i den svenske liga.

I Norge blev Theresa Nielsen kåret til årets bedste forsvarsspiller efter et fremragende år for Vålerenga, hvor hun dog nok indkasserede lidt flere nederlag end hun ellers var vant til i Brøndby. Også Camilla Kur tørnede ud for Vålerenga i efteråret.

Og så er der hende. Årets dansker. Profilen vi ikke kan komme udenom. Nadia Nadim. Hun kronede sin sidste optræden for Portland Thorns med at vinde det amerikanske mesterskab. Efter nytår starter hendes eventyr i Manchester City og jagten på Champions League-trofæet.

2017 handlede desværre også om konflikten mellem det danske kvindelandshold og DBU. En opgradering af den tidligere aftale for kvindelandsholdet trak ud og kostede desværre en udsolgt kamp mod Holland i Horsens. Desværre endte det i sidste ende også med en aflyst VM-kvalifikationskamp mod Sverige. Det kostede Danmark tre point samt en bøde på 20.000 euro. En afgørelse det svenske fodboldforbund i øvrigt har anket.

Hvorom alting er, så har det været et vanvittigt dansk fodboldår. Godt nytår og tak her fra redaktionen.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s