Tre nøgler til succes i aften

I dag er dagen hele Danmark har ventet på. Kl.17 sparkes EM-finalen mellem værtsnationen, Holland og overraskelsen Danmark i gang. Den største kamp i alle spillernes karrierer, hvor de måske kan få lov til at løfte trofæet af guld.

Men først venter Holland og hvordan vinder vi så over de orangeblusede kvinder, der ikke har tabt en eneste kamp ved dette EM og suverænt sejrede i Danmarks gruppe?

Defensiv organisation

Vi har sagt det før og siger det igen, Danmarks defensiv SKAL stå godt overfor den hollandske offensiv. Forventningen bliver at Holland vil være mest i boldbesiddelse, og derfor er det vigtigt at vi står kompakt og lavt i banen, så vi ikke bliver overrasket af den hollandske speed, der især huserer på deres kanter. Specielt den offensive trio bestående af Martens, Miedema og Van de Sanden, skal vi have lukket ned for.

Danske omstillinger

Under hele slutrunden har Danmarks største force ligget i omstillingerne, hvor det er gået drøn stærkt fra eget felt og op mod modstanderens. Især Pernille Harder har med sin speed og evne til at holde fast på bolden, været motoren i de omstillinger. Nadim har virkelig spillet sig op i de seneste kampe, og været en del af omstillingerne med gode beslutninger. Disse omstillinger skal omsættes til mål, så det ikke bliver en gentagelse af gruppekampen mod Holland, hvor der blev misbrugt store chancer. Det er altså EM-finalen det her, og den spilles kun én gang.

Midtbaneløsningen

Desværre måtte den stærkt spillende Line S. Jensen forlade banen mod Østrig og det værst tænkelige scenarie blev desværre en realitet – korsbåndet er røget hos den 25-årige midtbanemotor. Der er ingen tvivl om at hun har haft en kæmpe betydning for den danske midtbane OG det danske hold generelt og den udfordring skal Nils Nielsen og staben løse. Et bud kunne være at sætte bom stærke Sanne Troelsgaard ind på midtbanen sammen med Maja Kildemoes, og så hive Frederikke Thøgersen ind på højrekanten. Thøgersen der har gjort det fremragende i de kampe hun har spillet og især hendes speed og skarpe indlæg, ville være en klar fordel for det danske hold.

Der venter et nervepirrende opgør foran et udsolgt stadion i Enschede. 2500 danske roligans skal forsøge at overdøve 27500 hollandske tilskuere. Der er lagt op til et brag af en EM-finale, når Danmark kl.17 står ansigt til ansigt mod Holland.

KOM SÅ DANMARK!

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s