Hæsblæsende finale da Holland tog guldet

Skuffelsen var malet i hovederne på de danske spillere, da den schweiziske dommer, Esther Staubli, fløjtede finalen af. Bag skuffelsen var der dog også plads til smil og selverkendelse.

Sølvmedaljerne var ikke mange minutter gamle, da Nadia Nadim ærligt udtalte, at Holland bare var bedre i dag. Men lad det være sagt med det samme, hvis man ikke syntes at Danmark hørte til i finalen, beviste de hårdtkæmpende danskere at de i dén grad hørte til der.

Lad os hylde det danske hold efter en fantastisk turnering.

TAK for underholdende fodbold, hvor vi fik set at Danmarks omstillinger er nogle af de bedste i verden. Man har hele turneringen igennem siddet og haft på fornemmelsen, at når vi vandt bolden nede omkring eget felt og fik sendt den afsted til Pernille Harder, så var der noget stort i vente. Eller når Katrine Veje fik den en mod en ude på venstrekanten. Eller da Nadia Nadim i finalen afdriblede jeg ved ikke hvor mange hollandske forsvarsspillere.

TAK for en fremragende straffesparkskonkurrence i mod Østrig, hvor danskerne viste, hvor dygtige straffesparksskytter de er, og at vi har verdens bedste målmand på straffe. Stina Lykke der altså afviste hele 5 ud af 6 straffespark under hele turneringen.

TAK for de hudløst ærlige interviews og efter-reaktioner. Med dem har I vundet Danmarks hjerter. Som da Sanne Troelsgaard før EM begyndte, fortalte om dengang hun mistede sin far til kræft, og valgte slutrunden i 2013 fra for at være med familien i faderens sidste tid. Eller da Theresa Nielsen efter at ha’ scoret det afgørende mål i kvartfinalen mod Tyskland, udbrød smilende og nærmest chokeret på live tv ”og jeg scorede sådan et flot mål”. Og da Nadim efter selvsamme kvartfinale dårligt kunne holde tårerne tilbage efter en fremragende holdindsats. Sidst men ikke mindst, da anfører Pernille Harder grådkvalt efter finalen fortalte, hvor meget opbakningen fra fans har betydet. De følelser I viser kravler ind under huden på os.

TAK for at vise Danmark, hvordan det er at være landsholdsspiller i Danmark. Hvad vi kan lære af professionelle klubber og ligaer i udlandet. Forhåbentlig rykker den flotte præstation ved EM ved dette, så vi kan få en stærk liga i Danmark og holde på de allerbedste spillere.

TAK for en fremragende turnering, hvor I med fight, flot spil og endnu mere hjerte, har kæmpet jer gennem hver eneste kamp. Der har ikke været nogle nemme kampe, og i hver eneste kamp har I spillet, som var det den sidste. I kan med rette være stolte at den her præstation, når først skuffelsen har lagt sig. I har skabt historie.

Vi er mange der er stolte af at kalde os danskere i dag og hvilken rejse I har taget os på gennem denne turnering. I har spillet jer ind i vores hjerter og forhåbentlig bliver I der rigtig længe.

TAK FOR ALT OG TILLYKKE MED SØLVET

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s