Det endte Lykke-ligt i semifinalen

Selvom Danmark ikke har gode erfaringer med semifinaler og torsdagskampe, skrev de danske kvinder sig alligevel ind i historiebøgerne, da de torsdag aften sparkede sig i EM-finalen og ind i vores hjerter.

Over en million seere fulgte semifinalen mod Østrig. En kamp der ellers blev en noget rodet kamp, som bølgede frem og tilbage, og endte i straffesparkskonkurrence, hvor Danmark trak det længste strå med skarpe skytter og en målmand i verdensklasse.

Normalt ville vi kigge frem mod kampen på søndag, men i stedet vil vi nyde sejren og fokusere på lidt sjove facts.

Held og ”Lykke” på straffespark

Stina Lykke blev den helt store helt med sine to redninger i straffesparkskonkurrence. Bare ved denne slutrunde har 5 ud af 6 straffesparksskytter brændt på den danske keeper. Lykke har, som Nils Nielsen udtalte, straffespark som spidskompetence, og det er ingen joke. Faktisk reddede hun tilbage i marts til Algarve Cup to straffespark, samt scorede på et, da Danmark vandt over Australien. Og ved EM i 2013 reddede hun to straffespark i åbningskampen mod Sverige. Der kan snart ikke være nogen tilbage, der tør træde op til pletten, når man står ansigt til ansigt med hende.

Målmaskinen Harder

Selvom den danske anfører endnu ikke har scoret ved denne slutrunde, skal man ikke være i tvivl om at Pernille Harder har mål i støvlerne. I sine 90 kampe for Linköpings FC scorede hun hele 87 mål! I sin første halve sæson hos Vfl Wolfsburg har hun på 10 kampe scoret 6 mål, hvoraf to var kampafgørende, da de faldt i den tyske pokalfinale mod SC Sand. Og nå ja, så har hun scoret 46 mål i den rød-hvide trøje på 90 kampe. Imponerende statistik af den bare 24-årige dansker.

Fort Knox

Hele 27 hjørnespark og 22 afslutninger inden for målrammen har Danmarks imponerende defensiv afvist. Med forsvarsgeneralen Simone Boye i front, har den danske bagkæde været ganske godt kørende. De få gange der endelig er sluppet noget igennem har Stina Lykke været en sikker sidste skanse. Bare to mål har holdet lukket ind i turneringens fem kampe – det ene på straffespark og det andet på en fejl af Stina Lykke, vel nærmest den eneste fejl hun har lavet i hele turneringen. Imponerende af den danske defensiv med tanke på de mange skader, der har ramt forsvaret.

Søndag ser vi frem mod en af de største sportsbegivenheder i dansk historie, når Danmark kl.17 skal forsøge at lukke munden på det larmende hollandske hjemmepublikum.

En ting er dog sikkert uanset udfaldet af finalen – de danske hjerter har I allerede vundet.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s