Danmark gjorde det umulige

Efter 22 år på tronen, skal der til EM 2017 i Holland findes en ny europamester. Hvorfor? Fordi Danmark såmænd ekspederede den tyske stormagt ud af turneringen, og det endda på mest fortjente vis.

Danmark skal for andet EM i træk spille semifinale, og det bliver mod Østrig, der sensationelt er i semifinalen ved deres første slutrundedeltagelse. Hvordan når vi så den EM-finale? Det forsøger vi at give vores bud på.

Sådan kommer Danmark i EM-finalen

Skabe kampen

Østrig har en god defensiv organisation og står kompakt og langt tilbage på banen. Derfor bliver det afgørende at Danmark formår at skabe kampen og får lokket østrigerne frem på banen. Spanien havde 64% af spillet mod Østrig, men formåede aldrig at skabe chancer mod Østrig. Det skal kvindelandsholdet træne på henimod torsdag, da Danmarks offensiv for det meste har sprudlet i omstillinger, og ikke i etableret opspil.

Defensiv organisation

Det er vigtigt at Danmark får afsluttet deres angreb, så man hurtigt kan organisere defensiven igen. I testkampen mod Østrig var der alt for mange gange, hvor danskerne blev fanget i ubalance og der er Østrig altså skarpe. Et af fokuspunkter må derfor også være restforsvaret, så der altid er balance – selv på omstillinger. Vi forventer at Østrig vil ligge og lure på omstillingerne, som de har gjort ved EM hidtil.

Revanchetid

Det er næsten tænding nok i sig selv, at Østrig slog Danmark 4-2 i en rædselsfuld dansk kamp i sidste testkamp inden EM. Der er ingen tvivl om at de danske kvinder hungrer efter revanche og det skal kunne ses på tændingen, når der fløjtes i gang på torsdag.

Her på redaktionen var vi lang tid om at komme os over den fremragende aktion af kvindelandsholdet tidligere i dag. Vi råbte, rystede, grinede og græd glædestårer! Det gentager vi gerne igen torsdag.

Kom så Danmark!

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s