Seksdobbelte tyske europamestre venter

Det var ikke altid kønt, men et mål og 100 minutter senere, sikrede Danmark sig en plads i kvartfinalen – vel og mærket for andet EM i træk.

Der var mange danskere, der spillede en stor kamp bl.a. Frederikke Thøgersen og Katrine Veje, men de altoverskyggende stjerner var keeper Stina Lykke og anfører Pernille Harder. Spørgsmålet nu er om de danske kvinder hungrer efter endnu en semifinale, eller om man er tilfredse efter at have indfriet målet om at gå videre fra gruppen? Lørdag møder de danske kvinder de forsvarende europamestre Tyskland og vi kaster et blik på hvad vi skal satse på, og hvem fra modstanderholdet vi skal holde øje med.

Det skal vi blive ved med:

Forsvaret

På trods af at Danmark ikke har haft den samme bagkæde i en eneste kamp, har danskerne holdt Belgien, Holland og Norge fra de store chancer. De enkelte gange det er sket, har Stina Lykke i den grad vist sit værd, senest med straffesparksredning fra selveste Caroline Graham Hansen. De fire bagerste ser fornuftige ud og Stine Larsen i midterforsvaret gav ingen grund til bekymring, tværtimod. Et enkelt mål har bagkæden lukket ind og det var på straffespark. Og lad os så bare fortsætte med at være gode venner med træværket.

Pernille Harder

Den danske anfører bliver ved med at imponere og tager gigangtisk ansvar for holdet. Lagde op til 1-0 målet mod Norge efter en dribletur i høj hastighed og man fornemmer, at når Harder har bolden kan der ske noget magisk. Nordmændene fik slet ikke lukket ned for den danske anfører, det vil tyskerne uden tvivl forsøge at gøre. Kan Harder spille sig ud af presset og fortsætte med at brillere? Det håber vi på!

Producere chancer

Danmark har skabt rigtig mange chancer ved dette EM og det skal man blive ved med. Særligt Harder har haft mange chanceskabende afleveringer. Danmark har især set giftige ud på omstillinger. MEN, vi mangler stadig det sidste. Målene. Det giver sig selv at to mål i tre kampe, hvor man har produceret chancer til i hvert fald det firedobbelte antal mål, det er ikke godt nok. Nu er det knald eller fald og her bliver det altså afgørende at danskerne formår at sparke bolden ind bag Almut Schult.

Dem/det skal vi være opmærksomme på 

Dzsenifer Marozsan

Den tyske anfører har haft en fremragende sæson i Lyon og toppede den med fransk mesterskab, fransk pokaltriumf og champions league-trofæet. Hendes overblik og pasningsspil er en klasse for sig, og så er hun ofte en trussel på langskud. Marozsan har enormt betydning for det tyske hold, spiller hun godt spiller hele holdet godt.

Historikken taler for sig selv

Tyskland har vundet EM de seneste 6 gange! og har en evne til at spille sig bedre og bedre ved slutrunderne. Første kamp ved gruppespillet mod Sverige, var en langsommelig og kedelig affære, men tyskerne har siden vundet over både Italien og Rusland, og det gav dem førstepladsen i gruppe B. Det er altså en skræmmende modstander Danmark skal op imod.

Der er ingen tvivl om at det store pres hviler på tyske skuldre, hvorimod de danske kvinder kan spille fuldstændigt frit. Lad os satse på at ødelægge tysklands stime og skabe endnu en sensation. Kampen spilles på lørdag 20:45 og vises på DR1.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s