Fire af fremtidens profiler

I dag zoomer vi ind på fire af morgendagens stjerner, der involverer en tilbagevendt midtbanegeneral, årets talent, en hurtigløber og en stædig keeper.

  1. Sofie Junge Pedersen, 25 år, 43 kampe, midtbane, FC Rosengård

Endelig er den 25-årige jyde kampklar igen. Efter at have været ude med en alvorlig hjernerystelse i et år, er hun endelig tilbage i rødt og hvidt. Junge er med sit overblik og sine træfsikre pasninger en solid midtbanespiller, der trives bedst på den defensive midt. Hun minder meget om Mariann Gajhede, der i sin tid spillede selvsamme position. Junge har en utrolig god placeringsevne, er forudseende og løber sig altid i position til at få bolden. Det skal blive spændende at se, om hun er helt klar til en plads i startopstillingen, eller om hun bliver indskifter ved slutrunden.

  1. Nicoline Sørensen, 19 år, 8 kampe, angriber/kant, Brøndby IF/Linköpings FC

Årets talent har haft et fantastisk år. Hun debuterede på landsholdet i oktober sidste år, og hun har allerede bidt sig fast på det. I Brøndby har hun væltet sig i mål med  både venstre, højre og hovedet. Og nå ja, så skifter hun til mesterklubben Linköpings FC efter slutrunden. Det er noget af en kometkarriere, 19-årige Sørensen har gjort sig. Hun kan sparke med begge ben, heade og er hurtig, og der er ingen tvivl om, at hun kommer til at dominere på landsholdet i fremtiden. Til denne slutrunde skal hun lære, suge til sig og nyde al den spilletid ,hun får.

  1. Frederikke Thøgersen, 21 år, 25 kampe, kant, Fortuna Hjørring

Den lynhurtige nordjyde har i mange år huseret på Fortuna Hjørrings højrekant. Thøgersen er typen, der kan spille sig selv i dybden uden at give modstanderen mulighed for at følge med. I de seneste år har hun udviklet sine indlæg, der både er skarpe skråt tilbage i banen, men også højt til bagerste stolpe. Og får hun mulighed for at sparke på mål, har den spinkle kant faktisk et knaldhårdt spark med højreskøjten. Forventes dog ikke at få meget spilletid.

  1. Maria L. Christensen, 22 år, 1 kamp, keeper, Fortuna Hjørring

Den unge keeper har lige forlænget med vicemestrene Fortuna Hjørring, hvor hun har været fast mellem stængerne, siden hun kom til klubben i 2013. I 2015 fik hun en alvorlig hjernerystelse, og i lang tid var der faktisk tvivl om den unge keeper ville komme til at tage målmandshandskerne på igen. Det ser dog ud til, at Christensen er godt tilbage igen. Hun er en dygtig teknisk målmand og ligeledes dygtig med fødderne. Kan hun holde sig skadesfri, er hun at finde på det danske landshold i mange år endnu. Christensen er andetvalg på positionen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s