Stjernen over dem alle, dribleren og forsvarsspilleren, der blev angriber

Pernille Harder har været på alles læber det sidste halve år med mesterskab i svenske Linköpings FC, skiftet til den tyske storklub Wolfsburg og et hav af kåringer. I dag ser ostemaden nærmere på stjernen over alle samt Katrine Veje og stortalentet Stine Larsen.

  1. Pernille M. Harder, 24 år, 86 kampe, offensiv midt/angriber, Vfl Wolfsburg

Landsholdets absolutte stjerne kommer til slutrunden med mere selvtillid end nogensinde. Hun kronede i vinter mange år i Linköpings FC med et mesterskab og endnu en sæson, hvor hun brillerede med mange scoringer og assists. Den svenske mesterklub blev i januar skiftet ud med den tyske storklub Wolfsburg, hvor Harder pludselig blev en af mange internationale stjerner. Herskede der nogen tvivl om, hvorvidt hun kunne klare sig på det stjernespækkede hold, har Harder gjort den tvivl til skamme. Hun afgjorde senest pokalfinalen med to scoringer. Hun er fremragende offensivt en mod en, hendes sparketeknik er fænomenal, og så er hun hårdtarbejdende. Den danske anfører er altid den sidste, der forlader træningen efter at have øvet sig på sin specialitet – frispark. Det var vi blandt andet vidne til i testkampen mod England, hvor hun curlede bolden ind bag den engelske keeper. Haarder bliver bare bedre og bedre, og trods hendes unge alder har hun en enorm betydning for det danske hold med hele 46 mål i 86 kampe.

  1. Katrine Veje, 26 år, 96 kampe, venstrekant, Brøndby IF/Montpellier HSC

Katrine Veje har været en fast del af landsholdet, siden hun debuterede tilbage i 2009, bare 18 år gammel. En ung stjerne blomstrede i OB og blev hurtigt hentet af storklubben Ldb Malmø (i dag FC Rosengård), hvor hun udviklede sig yderligere som spiller. Hun har også allerede været en tur i USA i storklubben Seattle Reign, før hun vendte snuden mod Danmark og Brøndby IF. Her har hun huseret på venstrekanten og efterladt adskillige højrebacks rundtossede. Hun er dygtig en mod en offensivt og burde udfordre endnu mere end hun gør i dag. Hendes hurtige antrit gør det noget nær umuligt at følge med hende, når først hun er forbi sin modstander. Og så har hun tilmed et fremragende venstreben, hvilket vi så i sidste testkamp, da hun på kanten af feltet flugtede bolden ind bag den østrigske keeper. Skifter efter EM til den franske klub Montpellier HSC.

  1. Stine Larsen, 21 år, 23 kampe, angriber, Brøndby IF

Stortalentet Stine Larsen er faktisk en fremragende midterforsvarer, men de seneste år har både Brøndby-træner Per Nielsen og landstræner Nils Nielsen fundet ud af, at den høje pige fra Vestegnen egner sig utrolig godt som angriber. Hun er aggressiv og dygtig i hovedspillet, og så er hun garant for at give sig 110 procent hver eneste gang. Der er ingen tvivl om, at hun er at finde på landsholdet mange år endnu. Til EM kæmper hun dog med Nadia Nadim om en startplads, og derfor ser det tyndt ud med spilletid til den 21-årige Brøndby-spiller.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s