Forsvarskrumptappen, stortalentet og dybdeløberen

I dagens kig på profiler ser vi nærmere på forsvarskrumtappen, Simone Boye, stortalentet Maja Kildemoes og brøndby-spiller, Nanna Christiansen.

  1. Maja Kildemoes, 20 år, 17 kampe, Back, Linköpings FC

En af de yngste på holdet, men også et af stortalenterne. På trods af at hun kun har været på landsholdet i små 2 år, har hun allerede spillet 17 landskampe og bliver en af fremtidens spillere. Kan dække mange forskellige positioner eks. back, kant, midterforsvarer og defensiv midt. Hun er hurtig og fysisk stærk, hvilket Linköpings FC også havde set, og hentede hende i vinter fra Odense Q. Forventes ikke at få særlig meget spilletid.

  1. Simone Boye Sørensen, 25 år, 41 kampe, Midterforsvarer, Brøndby IF/FC Rosengård

Simone Boye er generalen i midterforsvaret, dirigerer og tager ansvar. Hun er kvindernes svar på Daniel Agger – en dygtig forsvarsspiller, der godt kan lide at have bolden og drive den frem. Hun er sublim i hovedspillet både defensivt og offensivt. Gik glip af EM i 2013, da hun kort før slutrunden blev skadet, så mon ikke hun tørster efter at brillere på den store scene. Efter EM skifter hun den danske liga ud med den svenske og bliver holdkammerat med Sanne Troelsgaard og Sofie Junge i FC Rosengård.

  1. Nanna Christiansen, 28 år, 78 kampe, Midtbane, Brøndby IF

Christiansen har på trods af en pause fra landsholdet, spillet hele 78 landskampe siden hun debuterede helt tilbage i 2009. Hun trives bedst i den frie rolle lige bag angriberen, også kaldet 10’eren. Herfra kan hun lave sine farlige dybdeløb, der både kan spilles på, men som også skaber plads til holdkammeraterne. Hun har haft en stor sæson i Brøndby og været stærkt medvirkende til at kvinderne fra Vestegnen tog ’The Double’ i år. Hun er dog oppe imod stærke kandidater på midtbanen, hvor Pernille Harder, Line S. Jensen og Sofie Junge ser ud til at være førstevalget. Forventes ikke at starte inde, men forventes at blive hyppig indskifter.

I morgen ser vi nærmere på temperamentsfulde Sanne Troelsgaard, humørsprederen, Theresa Nielsen og en af de største stjerner dansk kvindefodbold nogensinde har haft, Nadia Nadim.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s