Danmark viste tænder mod EM-favorit

Solen skinnede fra en noget nær skyfri himmel, selvom dagen op til kampen havde budt på regn. De danske kvinder strålede da også det meste af kampen mod England, den første af to testkampe forud for slutrunden i Holland, der begynder d.16.juli.

Danmark måtte undvære tre profiler fra start, Theresa Nielsen, der skulle spille kamp for sin norske klub, Valerenga, Nadia Nadim der ikke er vendt hjem fra USA endnu og Sanne Troelsgaard, der først stødte til landsholdslejren fredag grundet kamp i den svenske liga.

Det gav i stedet plads til Luna Gewitz på en noget uvant højreback, Stine Larsen som spidsangriber og en tilbagevendt Sofie Junge på den defensive position. Sidstnævnte har kæmpet med en hjernerystelse i næsten et år, men er nu tilbage igen om end et stykke fra EM-formen.

De engelske løvinder stillede heller ikke op i stærkeste opstilling, noget man dog ikke kunne se de første tyve minutter, hvor de pressede danskerne længere og længere tilbage på banen, dog uden at skabe de helt store chancer. Herefter satte Danmark sig mere og mere på kampen, og var især frygtindgydende på dødbolde. En af disse endte også med et dansk mål, et mål som på mystisk vis blev underkendt, da dommeren vurderede at der var frispark til Siobhan Chamberlain i de engelske mål.

Danskerne fortsatte presset, men ud af det blå ekspederede en måske lidt for fri Ellen White, bolden forbi Stina Lykke i det danske mål og danskerne måtte gå til pause bagud 1-0 stik mod chancer og spil.

I 2.halvleg forsatte Danmark med at presse på, mens englænderne satsede på hurtige omstillinger. Englænderne forsøgte via hårdt spil at sætte sig på kampen og netop en svinsk engelsk tackling udmøntede sig i et dansk frispark på kanten af det engelske felt. Anfører Pernille Harder trådte op til bolden, mens publikum heppede af fulde lunger, og på fornemste vis krøllede den danske anfører bolden forbi en chanceløs engelsk keeper. Nok et af den slags mål anføreren sent glemmer – eller os andre for den sags skyld.

Efter udligningen bølgede kampen frem og tilbage med et par løse chancer i begge ender. Efter en blunder i det danske forsvar, var Ellen White igen på pletten og kunne score til slutresultatet 2-1 i engelsk favør.

Et ærgerligt dansk nederlag, men en godkendt præstation af de danske kvinder, der i den grad viste tænder mod en af forhåndsfavoritterne til EM-trofæet.

En sand fornøjelse var det at følge den danske anfører, der viser stor spilleglæde og udstråler enorm selvtillid og overskud efter en fremragende halvsæson i Wolfsburg. Men også et dansk hold med masser af hjerte, sammenhold og til tider fremragende angrebsfodbold.

Sammendrag fra kampen fra DR1 kan ses her: http://www.dr.dk/sporten/fodbold/kvindelandsholdet/hoejdepunkter-harder-perle-ikke-nok-i-dansk-em-test-mod-england

Næste og sidste testkamp venter torsdag d.6.juli, når landsholdet på udebane møder Østrig, der også skal til EM. Den kamp kan ses på DR3 kl.20.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s