Flere kvinder på trænersiden

 

I dag er det kvindernes internationale kampdag, og i den forbindelse har ostemadens bloggere – som så mange andre – også noget på hjerte.

Igennem mange år på eliteniveau har vi haft en overvægt af mandlige trænere – faktisk en enorm overvægt. Bare en kvindelig træner. Ja, du læste rigtigt – én.

Pudsigt nok – med al respekt for de mandlige trænere, vi har haft (de var også dygtige) – var hun uden tvivl den bedste. Hun kunne noget ingen af de mandlige trænere kunne, og hun blev lynhurtigt en rollemodel for mange af spillerne. 

Hun havde spillet på topniveau i både USA og Sverige, hun havde været anfører i Ldb Malmø (nu Rosengård) gennem flere år, og hun vidste præcis, hvad det krævede at nå til tops.
Og måske netop fordi hun var en kvinde og kendte alle de problemstillinger, vi stod i og kæmpede med til daglig, som f.eks. ikke at få løn for at spille, at skulle arbejde ved siden af og kæmpe med at få den respekt for fodboldspillet, vi selv syntes, vi fortjente. 

Måske netop derfor kunne hun indgyde en tro på, at vi kunne drive det videre, hvis vi arbejdede benhårdt. Hun gjorde en forskel for os og vi blev de bedste fodboldspillere, vi kunne, med hende som træner.

Men hvorfor har vi igennem en lang karriere på topplan kun haft én kvindelig træner? Hvorfor er der ikke flere kvinder, der er gået trænervejen?

Denise Reddy (føromtalte træner) fortalte os om P-uddannelsen, da hun blev optaget på den som den eneste kvinde. 

P-uddannelsen er den højeste træneruddannelse, du overhovedet kan få. Ikke bare i Danmark, men i hele Europa. Hun fortalte, at når hun var af sted på kursus eller rejser med uddannelsen, så var det de færreste, der gad at tale med hende. De sagde pænt hej, men så var det også det. 

Når hun ville diskutere taktik, fysisk formåen og andre aspekter af fodboldspillet, var der stille i lokalet. 

Som hun sagde: ‘Det er, som om de ikke regner mine ord for noget’. Hun har spillet på topniveau både på landshold og klubplan og er ved at tage den højeste træner uddannelse…

Jeg skal ikke kunne sige, om det vitterligt er, fordi mænd synes,at kvinders ord i fodboldsammenhæng er det rene nonsens, om de føler sig truet eller noget helt tredje, men måske er det dét, der afholder kvinder fra at blive trænere? Når de står på det første trænerkursus og måske mødes med den tilgang? At der bliver rystet på hovedet, når de siger noget eller ikke svarer. Hallo! Vi skriver 2017!

I hvert fald er der fuld opbakning herfra til flere kvindelige trænere. Der er brug for jer ude på grønsværen!

Cecilie 

2 thoughts on “Flere kvinder på trænersiden

 1. Gry siger:

  kære Maria,
  Vi vil meget i kontakt med dig på Deadline – det handler om ligestilling i sporten. Ring meget gerne på 28543117.
  Bh
  Gry

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s