Året, der gik

Vi bevæger os ind i de sidste dage af 2016, og derfor er det da kun passende med et tilbageblik på fodboldåret, der er gået.

2016 markerede sig først og fremmest ved, at landsholdet kvalificerede sig til næste sommers EM-slutrunde i Holland – og det endda med en sejr i sidste kamp over vores svenske naboer. Det er fine takter, landsholdet har budt på, og specielt de sidste fire kampe har været en sand fornøjelse at se. Holdet bliver bedre og bedre, og endelig virker det til, at man har fået de tre profiler ­– Nadim, Harder og Troelsgaard – til at finde hinanden helt sublimt.

I Danmark tørnede Fortuna Hjørring og Brøndby sammen i årets pokalfinale – en finale, der endte 3-1 til nordjyderne. Hvor DM-guldet skulle ende, blev afgjort i allersidste runde på Bredbånd Nord Arena i Hjørring. Nordjyderne slog holdet fra Vestegnen med 2-1 og kunne dermed hive the double hjem. Sidst, man gjorde det, var i 2009.

2016 blev også interessant set med internationale briller. I Sverige blev Pernille Harder, Janni Arnth og Mariann Gajhede (endelig, fristes man til at sige) svenske mestre med en noget nær suveræn sæson.

Harder blev oveni topscorer og kåret til årets MVP (most valuable player) i Sverige. Det blev også sidste sæson for Mariann Gajhede, der i den grad stopper på toppen. Og nå ja, så skifter Pernille Harder Linköping ud med det stjernespækkede tyske mandskab, Wolfsburg.

Stina Lykke skiftede et fynsk efterår ud med et svensk, da Kristiansstad hev landsholdsprofilen til det svenske. Her havde den danske landsholdsmålmand stor andel i, at Kristiansstad overlevede i den bedste svenske række.

2016 blev også kendt som året, hvor landsholdsbacken Line Røddik blev fotograferet side om side med selveste Lionel Messi, da hun skiftede Lyon ud med Barcelona. Et skifte, der giver backen mere ansvar og frihed til at sætte sit præg på banen.

I Tyskland overvintrer Line Munk og Frankfurt på 6. pladsen, mens Cecilie Sandvej og SC Sand ligger lige efter på 7. pladsen.

Og nå ja, så var der lige hende der Nadia Nadim. Stjerneangriberen landede i en af de største og bedste klubber i verden, Portland Thorns. Her satte hun sit præg med mange mål og assists, men lidt skuffende endte Thorns ikke i finalen i det amerikanske slutspil. Det gjorde til gengæld Line S. Jensens Washington Spirit (i øvrigt med Denise Reddy, tidl. træner i BHS, som assistent) – de tabte desværre finalen til Western New York Flash.

Et spændende år er gået, og et endnu mere spændende år venter. Hvem vinder det danske mesterskab? Pokalen? Og hvordan vil de danske kvinder klare sig ved EM i Holland?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s