Brasilien levede op til favoritværdigheden …

… men Canada stjal overskriften

 Endnu engang kan vi konstatere, at fodboldkvinderne leverer særdeles seværdig fodbold ­– og samtidig sætter rekorder.

Således satte Canadas Janine Beckie rekord, da hun scorede efter blot 21 sekunder – det hurtigste olympiske mål nogensinde på både herre- og kvindesiden.

Canada satte også en anden rekord i kampen, nemlig det hurtigste røde kort, da midterforsvarer Shelina Zadorsky fik marchordre, efter at hun fratog Australiens Michelle Heyman (i øvrigt med en fortid i Brøndby) en oplagt scoringschance. Resten af kampen blev en gedigen forsvarsindsats af Canada, der på en kontra 10 minutter før tid kunne lukke kampen efter mål af anfører Christine Sinclair.

I gruppens anden kamp vandt Tyskland overlegent 6-1 over Zimbabwe, og eneste overraskelse i den kamp må være, at det lykkes Kudakwashe Basopo og Zimbabwe at score og bringe lidt spænding ind i kampen ved 1-2. Melanie Behringer scorede to mål, mens Däbritz, Leopolz og Popp alle kunne notere sig for en, mens et afrikansk selvmål betød slutfacit på 6-1.

I gruppe E lykkes det Sverige at hente en sen sejr over Sydafrika. Og der skulle lidt held til, da bolden efter hjørne ad omveje havnede for fødderne af forsvarskæmpen Nilla Fischer, der kunne prikke den ind over stregen. Svenskerne sad tungt på kampen, men havde svært ved at nedbryde et godt kæmpende sydafrikansk mandskab.

Brasilien havde i gruppens anden kamp ingen problemer med at hente en 3-0-sejr over Kina. Brasilianerne virkede tændte på at give hjemmepublikum en god opvisning.

Det var dog først efter en halv time og et halvclearet hjørnespark, at Monica kunne bringe Brasilien på 1-0. Herfra kom samba-bolden for alvor op i omdrejninger, og hjemmepublikummet kunne se Andressa Alves score til 2-0 efter smukt forarbejde af verdensstjernen Marta. Cristiane lukkede og slukkede med sit 13. olympiske mål til 3-0 i overtiden ­– et mål, der i øvrigt gør hende til den mest scorende ved de olympiske lege.

I den tredje pulje kom de forsvarende olympiske mestre fra USA godt fra land, da holdet slog New Zealand med 2-0 på mål af Carli Llyod og Alex Morgan. New Zealand kæmpede en brav kamp og stod ellers defensivt godt, men altså ikke godt nok til at holde USA fra en solid start på OL.

Frankrig var Colombia overlegne i gruppens anden kamp, og holdet kom da også foran allerede efter to minutter, da colombianske Arias var så uheldig at score i eget net. Herfra kørte Frankrig Colombia over, og inden pausen viste måltavlen 3-0 bl.a. på et fremragende frisparksmål af Camille Abily.

Heldigvis for Colombia lettede franskmændene foden fra gaspedalen, men otte minutter før tid blev det 4-0 til Frankrig på endnu et frisparksmål – denne gang af Amel Majri.

Første runde bød på masser af drama og masser af mål – fortsæt gerne med det!

I aften gælder det følgende kampe:

Gruppe E:

Kl. 00.00: Sydafrika-Kina
Begge hold tabte deres første kamp, men Sydafrika holdt stand mod Sverige længe og må have god tro på at de har en chance mod kineserne. Kineserne fik omvendt ikke vist det spil, der var med til at slå de japanske viceverdensmestre i OL-kval’en, og det skal findes frem, hvis de skal hive en sejr hjem over Sydafrikanerne.

Kl. 03.00: Brasilien-Sverige (TV2)
Svenskerne var dominerende mod Sydafrika, men havde som sædvanlig svært ved at bryde igennem et kompakt sydafrikansk hold. De burde få mere rum at spille i mod brasilianerne, da brasilianerne gerne vil spille offensiv fodbold og derfor giver muligheder for omstillinger. Brasilien så til gengæld skarpe ud mod Kina, og fortsætter de det spil, ser det svært ud for svenskerne.

Gruppe F

Kl. 20.00: Canada-Zimbabwe
Det afrikanske hold bør ikke volde canadierne problemer, så vi tror på en sikker sejr til Sinclair og de rødblusede.

 Kl. 23.00: Tyskland-Australien
Tyskland så hamrende skarpe ud mod Zimbabwe, og de er derfor store favoritter i denne kamp. Spørgsmålet er, om de kan finde på at undervurdere The Matildas? Gør de det, så har Australien nemlig en god chance for at overraske. The Matildas tabte godt nok 2-0 til Canada med en mand i overtal i 70 min, men de var spilstyrende og manglede lige den sidste aflevering for at blive rigtig farlige.

Gruppe G

Kl. 22.00: USA-Frankrig
Det bliver en stjernespækket kamp, du absolut ikke vil gå glip af. Frankrig kørte Colombia over med 4-0 i første kamp, mens amerikanerne kørte en sikker 2-0 sejr hjem over New Zealand. Hvem er bedst spillende på dagen? Hvilke stjerner slår til? Det glæder vi os til at få svaret på.

Kl. 01.00: Colombia-New Zealand
Begge mandskaber må tørste efter revanche ­– Colombia efter ydmygende 4-0 til Frankrig og New Zealand med æren i behold, men stadig et 2-0-nederlag til USA. Det er en åben kamp og alt kan ske – bliver det det offensive tiki-taka fra Colombia eller det velorganiserede New Zealand, der trækker sig sejrrigt ud af opgøret?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s