Så’ der OL-fodbold!

De Olympiske Lege i Rio åbnes officielt først på fredag, men allerede i aften sparkes fodboldkampene i gang. 12 hold dyster om de legendariske olympiske medaljer.


I gruppe E finder vi Sverige, Sydafrika, Brasilien og Kina. Brasilien med den store hjemmebanefordel og med et solidt hjemmepublikum i ryggen må være gruppens favorit foran Sverige, der i 2016 har vist bedre takter og bedre takter.

Svenskerne ser ud til at ha’ rykket sig siden sidste sommers VM, hvor de med nød og næppe gik videre fra gruppespillet. Kina bliver et spændende bekendtskab. Holdet slog selveste viceverdensmestrene fra Japan, og sammen med Australien snuppede de de olympiske pladser, mens japanerne måtte blive hjemme. Sydafrika kender vi ikke meget til, men spændende skal det blive at se, hvad de kan byde på.

I aften:
Kl. 18.00 Sverige-Sydafrika (TV2 sport)
Kl. 21.00 Brasilien-Kina (TV2 Sport)

I pulje F har vi Australien, Canada, Tyskland og Zimbabwe. Canada, Australien og Tyskland nåede alle langt i sidste års VM, mens Zimbabwe ikke var kvalificeret. Tyskland måtte forlade sidste sommers VM efter semifinalen, og holdet må derfor tørste efter medaljer. Outsiderne i gruppen er Australien og Canada, og dem skal man dog ikke afskrive på forhånd. Canada vandt overraskende Algarve Cup i marts – i øvrigt første gang de deltog i turneringen.

I aften:
Kl. 20.00 Canada-Australien
Kl. 23.00 Zimbabwe-Tyskland

Colombia,  Frankrig, New Zealand og verdensmestrene fra USA udgør gruppe G. Frankrig må være sultne efter medaljer, efter at holdet skuffende måtte rejse hjem fra VM allerede efter kvartfinalen, hvor det tabte til Tyskland.

USA er endnu en gang store favoritter, og med hele fire olympiske guldmedaljer i rygsækken må de betegnes som absolutte favoritter. Colombia har nogle spændende spillere bl.a. Lady Andrade, der var en af de store positive overraskelser ved VM 2015.

New Zealand har mange internationale spillere, der dagligt begår sig i både Sverige, USA, Norge og Tyskland, så niveauet til at levere en overraskelse er der, men lad os nu se.

Natten til torsdag:
Kl. 00.00 USA-New Zealand (TV2 Sport)
Kl. 03.00 Frankrig-Colombia (TV2 Sport)

Nummer et og to fra hver gruppe går videre samt de to bedste treere.

God fornøjelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s