Det vidste du ikke …

VM er slut – her er en samling sjove, usædvanlige og fede facts fra 2015-slutrunden.

Den bundrutinerede Homare Sawa blev skiftet ind i VM-finalen forleden. Hun fik sin debut på det japanske landshold i 1993 – samme år, som amerikanske Morgan Brian blev født. Med slutrunden i Canada har Sawa i øvrigt deltaget i seks VM-slutrunder, hvilket er rekord.

Ecuadors anfører Angie Ponce formåede i 10-1-nederlaget til Schweiz at score hele tre mål, heraf to selvmål. Det er første gang i et VM, at en spiller har scoret to selvmål i samme kamp.

Schweiziske Fabienne Humm scorede VM’s hurtigste hattrick på bare fem minutter i 10-1-sejren over Ecuador. Det er i øvrigt det hurtigste hattrick i historien i VM-sammenhæng på både herre- og kvindesiden. Carli Lloyd skrev sig ind i historiebøgerne med sit hattrick i VM-finalen. Det var nemlig det hurtigste i en VM-finale hos både mænd og kvinder.

Engelske Katie Chapman har spillet 80 landskampe siden sin debut i 2000. Hvad der er så fantastisk ved det? Jo, Chapman har formået at komme tilbage efter ikke bare en fødsel, ikke bare to fødsler, men hele tre fødsler. Vi synes, at hun fortjenter klapsalver og en plads i dette indlæg.

Under hele slutrunden er der dømt ikke mindre end 22 straffespark. Flere af dem mere end tvivlsomme.

Selvom vi har været efter Tyskland og holdets slingrekurs har det tyske hold scoret flest mål (20) og været det mest angrebsivrige hold i turnering med hele 183 afslutninger.

Slutrunden er blevet spillet over fem forskellige tidszoner.

Otte hold fik VM-debut i sommerens turnering, nemlig Cameroun, Holland, Costa Rica, Ecuador, Elfenbenskysten, Spanien, Thailand og Schweiz. En del af forklaringen kan ligge i, at turneringen siden 2011 er blevet udvidet med netop otte hold fra 16 til 24.

1.353.506 tilskuere har oplevet VM live. Det er det højeste tilskuertal til et VM for kvinder – nogensinde.

Seertallene hjemme i stuerne i USA er det højeste nogen sinde til en fodboldbegivenhed. Ikke mindre end 25,4 millioner amerikanske tv-seere så finalen mellem USA og Japan –  og dermed var der flere seere end til NBA Finals (basket) og Stanley Cup (ishockey).

Amerikanske Abby Wambach har gennem sin karriere scoret ikke mindre end 184 landskampsmål. Det er rekord på både herre- og kvindesiden.

Ecuador lukkede flest mål ind ved turneringen. 17 mål i bare tre kampe. Ti af dem lukkede de ind mod Schweiz.

Brasiliens Marta skrev sig ind i historiebøgerne som den mest scorende spiller ved VM for kvinder. Hele 15 VM-mål er hun noteret for.

USA er nået mindst semifinalen ved samtlige VM-slutrunder. Denne slutrunde blev altså ikke anderledes.

Ostemaden har skrevet 26 blog-indlæg/artikler under dette VM, og det vil ikke være forkert at sige, at vi på både kvantitet og kvalitet har været førende.

One thought on “Det vidste du ikke …

  1. Hatten af for både kvaliteten og mængden – uden at have set nogen af kampene live eller i fuld længde (pinligt, I know), har jeg kunne følge med; bl.a. pga. jeres blog!

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s