Ostemadens All Star-hold

Et forrygende VM er ovre, og det er tid til at gøre status. Det gør vi med vores bud på de 11 spillere, der skal udgøre vores ideelle holdopstilling.

Formation: 4-3-3

Nadine Angerer, Tyskland:
Den tyske stjernekeeper har spillet sin sidste landskamp, og selvom slutrunden ikke er forløbet, som Angerer havde håbet på, så har hun hele vejen igennem været en af sit holds vigtigste spillere. Hun er frygtløs i feltet, skræmmende i en mod en-situationer og reaktionsstærk – og hvis det stod til os, var hun også blevet kåret til VM’s bedste keeper foran amerikanske Hope Solo, der har haft et noget bedre forsvar at læne sig op ad.

Lucy Bronze, England:
Den blot 23-årige engelske højreback har gjort et uudsletteligt indtryk ved denne slutrunde, selvom hun endda har været oversidder i en enkelt kamp. Forsvarsmæssigt har hun været stabil, men det er især de mange, lange ture op ad højrekanten, der har gjort Bronze til en af vores favoritter ved dette VM. Og så hjælper det jo også lidt på det, at hun har scoret to meget vigtige mål – det ene på et fænomenalt langskud i kampen mod Norge, som du kan se her.

Steph Houghton, England:
Anføreren er indbegrebet af engelsk fodbold. Hun er fysisk stærk, dygtig i hovedspillet både offensivt og defensivt, og så blokerer hun alle skud, hun kan komme i nærheden af. Hun er en spiller, man ville elske at have på ethvert hold. 27-årige Houghton giver aldrig op, og hun er en fantastisk rollemodel for engelsk fodbold, der står foran en mindre revolution efter det flotte VM-resultat.

Kadeisha Buchanan, Canada:
Den unge canadiske midterforsvarer blev kåret til VM’s bedste unge spiller, og det er ikke svært at forstå. Hun spiller med et overblik, som man ofte kun ser hos rutinerede og garvede spillere. Det skal blive spændende at følge hende fremover. Lige nu tørner hun ud for universitetsholdet West Virginia Mountaineers i USA, men mon ikke flere amerikanske og europæiske klubber har hende i kikkerten efter denne slutrunde.

Meghan Klingenberg, USA:
Sikken en slutrunde, venstrebacken har haft. Den 26-årige amerikaner har sammen med Rapinoe gjort USA’s venstreside til VM’s giftigste. Selvom Klingenberg dagligt slår sine folder i Houston Dash og Rapinoe i Seattle Reign FC (klubben, hvor danske Katrine Veje i øvrigt lige er kommet til), skulle man tro, at de to altid havde spillet sammen. Fremragende samarbejde. Klingenberg har været boldsikker, kølig og dygtig en mod en.

Amandine Henry, Frankrig:
Indimellem dukker der spillere op, som nærmest er af en anden verden. Franske Amandine Henry er en af dem. Hun har styret Frankrigs midtbane på så fornem vis, at det halve nærmest kunne være nok. Hendes evne til at flytte bolden hurtigt og præcist fra den ene side af banen til den anden er uden sammenligning, og den 25-årige Lyon-spiller opnåede hele to gange at blive kåret til kampens spiller under VM. Du kan se Henrys smukke langskudsmål mod Mexico her.

Carly Lloyd, USA:    
Den amerikanske anfører har spillet sin vel nok bedste slutrunde til dato. Med over 200 landskampe på cv’et har hun vist rutine, overblik og været primus motor på den amerikanske midtbane. Derudover vandt hun Silver Boot med seks mål (hun har scoret det samme antal mål som tyske Celia Sasic, men Sasic har gjort det på færre minutter). Anføreren er fysisk stærk, har et godt overblik, en fantastisk sparketeknik – og så er hun med sin udstråling og indstilling den helt rigtige anfører.

Lady Andrade, Colombia:   
Ikke mange havde hørt om Andrade før denne slutrunde, men hold nu op, hvor var det en fornøjelse at se hende i aktion for Colombia. Hun søgte konstant at udfordre en mod en, og med snævre driblinger og hurtigt antrit lykkedes det hende ofte at komme forbi sin modstander. Andrade spiller til daglig i den finske liga, men mon ikke hun skal videre derfra inden længe. Du kan se smagsprøver på Andrades kunnen her.

Marta, Brasilien:
Verdensstjernen og Brasilien måtte forlade turneringen allerede i ottendedelsfinalen efter et nederlag til Australien. Marta var dog holdets kreatør, og hun satte rekord med sin scoring mod Sydkorea, der gjorde hende til VM’s mest scorende kvinde med hele 15 mål. Desværre blev det ikke til en tangering af Klose og Ronaldos 16 mål – ej heller en rekord på 17 mål. Men en flot turnering af midtbanespilleren, der altid har et tungt ansvar hvilende på sig.

Celia Sasic, Tyskland:
Det tyske angrebs-es har faktisk ikke spillet en af sine bedste slutrunder. Det hænger muligvis sammen med, at afleveringerne til hende har manglet kvalitet, og at hun ikke er blevet sat op på samme, som vi plejer at se. På trods af tysk slingren i valsen lykkedes det alligevel Sasic at score flest mål i denne slutrunde, og hun vandt dermed Golden Boot. En pris, hun gerne ville have byttet for holdsucces, har hun efterfølgende udtalt.

Megan Rapinoe, USA:
Hvilken forrygende form Rapinoe har været i ved denne slutrunde. Hurtig, stærk en mod en, målfarlig. Ja, og vi kunne blive ved. Hun har været en vigtig spiller for USA og har med sit rush op ad kanten skabt utallige farlige situationer, der flere gange har resulteret i chancer og mål. Hendes samarbejde med Klingenberg har været i særklasse, og de to kan nok finde hinanden med bind for øjnene. To mål og to assist er godkendt for den lynhurtige venstrekant.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s