… Eventyret fik alligevel en lykkelig slutning

Selvom England tabte semifinalen til Japan på et uheldigt selvmål i overtiden, fik englænderne alligevel en drømmeplacering ved denne slutrunde med bronzekamps-sejren over et skræmmende uengageret tysk hold.

Før slutrunden var Tyskland spået gode chancer for at tage guldet, men som VM er skredet frem, har det tyske hold vist, at der er for langt mellem top- og bundniveau, og i går ramte Nationalelf da også bunden.

Kampen mod England var ellers en lige affære – dog til tider meget rodet, men det var tydeligt, at englænderne var anderledes opsatte på at skabe et drømmeresultat end tyskerne var på at gøre det forventede.

Det tyske mandskab virkede ikke til at være kommet over skuffelsen i semifinalen mod USA, men holdet skabte dog de største chancer i begyndelsen af kampen – efter otte minutters spil måtte anfører Stephanie Houghton på akrobatisk vis redde bolden på stregen.

Herefter åd England sig ind i kampen, og Lionesses var konstant giftige på omstillinger – især dødbolde. Det tyske forsvar spillede en af deres til dato dårligste kampe og gav unødvendigt mange hjørnespark væk. Og på hvert hjørnespark dukkede anfører Houghton op som en konstant trussel mod det tyske mål.

Det var ikke nogen køn kamp, men en kamp på fight, vilje og hårde nærkampe – og deter noget, der passer englænderne bedre end tyskerne.

Det lykkedes dog ikke nogen af holdene at score i den ordinære spilletid, så kampen måtte ud i forlænget spilletid. Mens tyskerne allerede havde prøvet det mod Frankrig, hvor holdet efterfølgende vandt straffesparkskonkurrencen, er alle Englands kampe  afgjort i ordinær spilletid.

Umiddelbart skulle man tænke, at det var en fordel for Tyskland med deres rutine og løbestærke spillere, men England fortsatte ufortrødent deres pres mod det tyske mål – og det gav pote.

I det 108. minut havde tyske Tabea Kemme og engelske Lianne Sanderson godt fat i hinanden i det tyske felt – og den situation tolkede den sydkoreanske dommer til et straffespark til England. Endnu en tvivlsomt straffespark i denne slutrunde.

Fara Williams sparkede køligt bolden i kassen, og endnu et kapital til englænders historiske slutrunde var i gang med at blive skrevet.

De sidste 12 minutter blev et ensidigt pres mod det engelske mål, og i det 116. minut havde backen Bianca Schmidt muligheden for at udligne, da Alexander Popp slog et perfekt indlæg til bagerste stolpe til en umarkeret Schmidt.

Hun fejlplacerede fuldstændig sit hovedstød, og England kunne igen ånde lettet op. Tættere på en udligning kom tyskerne ikke, og England lykkedes med at sikre sig det bedste fodboldresultat siden 1966 på både herre- og damesiden nogensinde.

Tyskland spillede en frygtelig kamp med et rystende nervøst forsvar, bevægelsen manglede i opspillet, og skarpheden foran mål var væk i de få situationer, der opstod.

Med den trup kan dette på ingen måde være tilfredsstillende for Tyskland at ende på fjerdepladsen. Med fem udskiftninger i startopstillingen til bronzekampen må landstræner Silvia Neid tage noget af ansvaret på sine skuldre.

Neid har dog efterfølgende brugt medierne til at skyde med skarpt mod klubberne, der ifølge hende har kørt spillerne så hårdt, at de dukkede både skadede og fodboldtrætte op i landsholdslejren i slutningen af maj. Silvia Neid er efter ti år færdig som landstræner, og nu er det landsholdslegende Steffi Jones’ opgave at få holdet på rette kurs igen.

England har spillet sig ind i alles fodboldhjerter ved at fighte sig igennem alle deres kampe. De færreste havde troet, at holdet skulle lykkedes med at nå så langt i slutrunden, men Mark Sampson og spillerne har hele vejen igennem troet på det.

Det var det, der blev afgørende i gårsdagens kamp. England ville det simpelthen mere end tyskerne, og derfor var det da også fortjent, at de engelske kvinder kunne hænge bronzemedaljerne om halsen efter 120 minutters spil.

Du kan se højdepunkter fra kampen her.

I nat spilles så endelig VM-finalen. USA møder Japan i det, der forhåbentlig bliver et brag af en kamp.

USA er gennem hele slutrunden blevet båret frem af publikum, og holdet har virkelig spillet sig bedre og bedre. Senest i semifinalen mod Tyskland, hvor amerikanerne spillede noget af det bedste angrebsbold, vi har set under slutrunden.

Japan er også blevet bedre, som VM er skredet frem, men de har alligevel haft lidt mere held på vejen – og ikke en eneste gang i denne slutrunde har de vundet med mere end en pind.

Som vi tidligere har skrevet er denne finale en gentagelse af VM-finalen i 2011, hvor japanerne trak det længste strå i straffesparkskonkurrencen, hvor hele tre amerikanere missede.

USA er sultne efter revanche, og Japan vil hellere end noget andet være holdet, der to gange “snyder” stormagten for en VM-sejr, så der er lagt op til et drama på mange niveauer.

Kampen spilles kl. 01.00, og den kan ses på TV 2, TV4 eller NRK.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s