Det engelske eventyr fik en brat ende

Kampen mellem Japan og England blev den semifinale, vi havde håbet på. Japan var som forventet boldbesiddende og pasningsstærke, mens England var uhyre giftige på omstillinger og hjørnespark – afslutningerne manglede bare lige den sidste skarphed.

I det 33. minut begik Claire Rafferty et noget klodset straffespark, da hun gik i ryggen på en japaner. Dog viste de efterfølgende tv-billeder, at forseelsen blev begået uden for feltet – og præcis som i den første semifinale blev vi her vidne til et ukorrekt dømt straffespark, som Aya Miyama udnyttede sikkert.

Der skulle dog ikke gå mere end syv minutter, før England også blev tilkendt et straffespark, der var nøjagtig lige så forkert dømt som japanernes. Efter et hjørnespark blev anfører Stephanie Houghton skubbet blidt i ryggen eller ramt på foden, og hun fløj rundt i feltet i et forsøg på efterligne Svanens Død. Fara Williams sparkede køligt bolden i mål til stillingen 1-1.

2. halvleg fortsatte som første med japanerne i boldbesiddelse og englænderne evigt farlige på kontrastød. I det 62. minut havde Toni Duggan et skud på overliggeren, men ind ville bolden ikke. Og lige som vi alle troede, at kampen skulle ud i forlænget spilletid skete det, der gør fodbold til en så ubarmhjertig sport.

I det 92. minut slår en japaner et tidligt indlæg, som Laura Bassett vil blokere og sende til hjørnespark., men desværre for englænderne ender bolden bag en chanceløs Karen Bardsley i det engelske mål.

Det blev altså et selvmål, der skulle sætte en stopper for et ellers imponerende og flot eventyr fra det engelske mandskab, og stakkels Laura Bassett var fuldkommen utrøstelig efter kampen. Resultatet betyder, at Japan møder USA i finalen natten til mandag – en gentagelse af finalen fra 2011.

Englænderne skal derimod forsøge at fortsætte eventyret lidt endnu og kæmpe sig til en VM-bronze. De er dog oppe imod Tyskland, der går benhårdt efter medaljen. Men en ting er sikker – intet er givet på forhånd, og vi glæder os til endnu et spændende opgør ved denne slutrunde.

Bronzekampen spilles på lørdag kl. 22.00, og den kan ses på TV 2 Sport, TV4 og ARD

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s