Auf Wiedersehen, Deutschland

Det var to af de helt tunge drenge i klassen, der i nat stod over for hinanden i semifinalen, og mens USA overraskede positivt med godt og tempofyldt spil, var tyskernes modsat krampagtigt og nervøst.

Mens USA kunne skrive Megan Rapinoe og Lauren Holiday på holdkortet, kunne Tyskland igen have Saskia Bartusiak med, efter at de tre i sidste kamp afsonede karantæne, og dermed var der altså både et amerikansk og tysk hold i stærkeste startopstilling. I hvert fald ifølge de respektive landstrænere.

Vi har gennem hele turneringen haft lidt svært ved at forstå fravalget af Dzsenifer Marozsan frem for Melanie Leupolz, og Leupolz spillede da også langt fra en god kamp på den tyske midtbane.

Kampen bød ellers på et tændt tysk mandskab, der virkede opsatte på at spille sig i VM-finalen. Desværre punkterede iveren og gejsten efter godt ti minutters spil, og herefter stod der stort set USA på det hele.

Amerikanerne var boldsikre, udfordrede konstant en mod en – og de skabte via deres hurtige kombinationsspil rigtig mange chancer. USA-angriber Alex Morgan var på en og samme tid både fremragende og skræmmende ineffektiv.

Nadine Angerer i det tyske mål havde selvfølgelig også sin andel i, at Morgan ikke lykkedes med at score, og takket være den rutinerede keeper, der efter kampen om bronzemedaljerne på lørdag lægger landsholdsstøvlerne på hylden, lød pausestillingen på 0-0.

Det tyske forsvar virkede generelt langsomt, ubeslutsomt og usikkert. Specielt veteranen Annike Krahn blev gang på gang tørret i løbedueller og i en mod en-situationer. Amerikanerne derimod virkede sikre i alt, hvad de foretog sig – et mønster, der gentog sig i 2. halvleg.

Men bedst som det så ud til, at kampen ville tippe til amerikanernes fordel, fik tyskerne tilkæmpet sig et straffespark i 60. minut, da Alexandra Popp blev hevet ned i feltet, og forseelsen burde nok have kostet Julie Johnston et rødt kort.

Angrebsesset Celia Sasic, der ellers plejer at være stensikker på straffe, overplacerede afslutningen, der strøg forbi stolpen.

I den anden ende skulle en foræring af den rumænske dommer bringe USA tættere på den VM-finale, de har drømt om siden 2011. Alex Morgan blev stoppet af Annike Krahn på kanten af feltet, dommeren tolkede forseelsen til at være sket i feltet, selvom tv-billederne viste en anden historie.

I modsætning til Sasic var anfører Carli Lloyd kølig, og hun kunne dermed bringe amerikanerne foran 1-0. Selvom tyskerne skulle jagte udligningen, var det amerikanerne, der gang på gang spillede sig igennem det tyske forsvar, og seks minutter før tid blev et fantastisk angreb kronet med et perfekt indlæg fra Lloyd til en fremstormende Kelley O’hara, der kunne øge til 2-0.

Vi havde håbet på en mere lige og tæt kamp, men vi må erkende, at amerikanerne var et niveau over Tyskland, og dermed har USA spillet sig til en velfortjent plads i VM-finale, hvor håbet naturligvis er at vinde guld for første gang siden 1999.

Se højdepunkter fra kampen her.

I nat bliver det spændende at se, om de engelske darlings kan stille noget op mod de regerende verdensmestre fra Japan. Japan er efter vores mening blevet bedre og bedre gennem hele slutrunden, og englænderne har brugt masser af energi på at fighte sig igennem til semifinalen.

Lige nu hviler en hel nations øjne på Three Lionesses, og fodbold-England er ved at koge over af spænding forud for nattens kamp. Spillere og træner Mark Sampson bidrager da også til at skrue forventningerne rigeligt i vejret ved at omtale kampen som ’det største, der nogensinde er sket for fodboldpiger verden over’.

Japan er et bedre fodboldhold, men vi har før dømt England ude, så denne gang vil vi nøjes med at sige, at alt kan ske, så længe bolden er rund.

Kampen spilles kl. 01.00, og den kan ses på TV4 og NRK.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s