England skriver fodboldhistorie – igen

I går og i nat skulle de sidste to semifinalister findes, og lad det bare være sagt med det samme: De to kampe går ikke over i historien, men er snarere allerede glemt.

I aftenens første kamp skulle de regerende verdensmestre fra Japan slå de australske VM-darlings. Kampen blev en tæt affære med Japan som spildominerende, mens Matildas lagde al vægt på hurtige omstillinger.

Det lykkedes ikke japanerne at skabe de store chancer eller holde tempoet oppe – tværtimod havde Australien stor succes med at trække tiden – og kampen blev dermed en noget søvndyssende affære.

Vi var så småt ved at forberede os på forlænget spilletid, men – heldigvis, fristes man til at sige – resulterede et hjørnespark i klumpspil i feltet, og til sidst kunne Iwabuchi sparke bolden over stregen.

En fortjent sejr til Japan, der ikke på noget tidspunkt var specielt presset. Australien havde i få momenter omstillinger, der næsten førte til noget, men det blev ved lige ved og næsten.

Se højdepunkter fra kampen her.

I nattens sene kamp stod værtsnationen Canada over for England. Canada, der i høj grad blev båret frem af hjemmepublikummet, dominerede kampen, men de store chancer udeblev.

England var derimod giftige på deres angreb, og det førte til en 1-0-scoring af Jodie Taylor allerede i det 11. minut. Scoringen opstod, da canadiske Lauren Sesselmann noget uheldigt kom til at træde i bolden på egen banehalvdel – og så kunne Taylor efter fikse driblinger sparke England i front.

Bare tre minutter senere scorede Lucy Bronze sit andet VM-mål. Et frispark havnede i panden på Bronze, der med hjælp fra undersiden af overliggeren fik overlistet Erin McLeod i det canadiske mål. Med det mål har højrebacken scoret hele to mål ved slutrunden.

Canada fortsatte med at være i boldbesiddelse, og i 42. minut nettede rutinerede Christine Sinclair efter en foræring af Karen Bardsley i det engelske mål. Keeperen er af flere medier omtalt som Englands svage punkt, og hun har da også indtil videre lukket fem mål ind, hvoraf hun må tage mindst to af dem på sin kappe.

Bardsley udgik kort inde i 2. halvleg med en flænge under øjet, og ind kom Arsenal-keeper Siobhan Chamberlain. Måske træner Mark Sampson skal overveje, om Chamberlain skal vogte målet torsdag, når englænderne møder Japan.

Til trods for et voldsomt canadisk pres lykkedes det ikke værtsnationen at få bolden i mål, og så kunne England igen skrive historie med deres første VM-semifinale nogen sinde.

Se højdepunkter fra kampen her.

De to semifinaler ser således ud:

USA-Tyskland spilles kl. 01.00 natten mellem tirsdag og onsdag.

Japan-England spilles kl. 01.00 natten mellem onsdag og torsdag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s