Auf Wiedersehen eller au revoir, goodbye eller 再见

I aften og i nat må vi vinke farvel til nogle af de største stjerner i international fodbold, når Tyskland møder Frankrig i den første kvartfinale, og USA lidt senere står over for Kina for første gang i 16 år i VM-sammenhæng i den anden kvartfinale.
Tyske Mittag, Goeßling, Sasic, Marozsan eller franske Renard, Henry, Le Sommer, Necib – det er ikke hvem som helst, der skal forlade VM-slutrunden i Canada i aften.

Men en vinder skal findes, og selvom vi havde håbet, at Tyskland og Frankrig ville mødes meget senere i turneringen, så er det kvartfinalen, der bliver endestationen for en af de to store fodboldnationer.

Le Sommer og Necib kan i aften risikere at ryge ud af VM. (Foto: Maria Kramer)

Le Sommer og Necib kan i aften risikere at ryge ud af VM. (Foto: Maria Kramer)

Vi har været noget skarpe i vores kritik af begge hold i gruppekampene – dog mere efter franskmændene end tyskere – men som turneringen er skredet frem, har begge hold da også formået at spille sig op til den favoritværdighed, vi og mange andre tilskrev dem, før VM gik i gang.

Omkring midnat dansk tid er det slut for et af holdene, og uanset hvem vi skal vinke farvel til, så vil det for vores vedkommende være et fyldt med ærgrelse.

Kampen spilles kl. 22.00, og den kan ses på TV 2 Sport eller TV4.

For 16 år siden stod VM-finalen mellem USA og Kina. Foran svimlende 90.185 tilskuere skulle holdene frem til straffesparkskonkurrencen for at finde en vinder, og her trak amerikanerne det længste strå ved at vinde 5-4.

Amerikanerne har spillet den bedste slutrunde indtil videre af de to hold, og vi regner da også med, at de trækker sig sejrrigt ud af mødet med kineserne. Men vi ved også, at nerver og andet i disse knald eller fald-kampe kan få enorm betydning, så kun tiden vil vise, om vi får Wambach, Solo, Leroux eller Wang Sh Sh, Wang Sh, Wang L S at se i en semifinale.

Du kan se et ultrakort sammendrag af ’99-finalen her.

Kampen spilles kl. 01.30, og den kan ses på TV 2 Sport, TV4 eller NRK.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s