Masser af drama i nattens to kampe

Der var flotte mål, røde kort, straffespark og altså masser af drama i nattens to kampe, og tre af fire kvartfinaler er nu på plads.

I den første af gårsdagens ottendedelsfinaler mødte Norge det undertippede engelske hold. Og nordmændene startede da også kampen bedst og dominerede hele første halvleg – og kun en fantomredning fra engelske Karen Bardsley holdt englænderne fra at komme bagud.

Efter pausen fortsatte den norske dominans, og nordmændene bragte sig foran på et velsparket hjørne, hvor Solveig Gulbrandsen fornemt kunne heade bolden i mål ved første stolpe.

Herefter så det ud, som om nordmændene ville køre sejren stille og roligt hjem, men blot syv minutter efter føringsmålet kunne Stephanie Houghton udligne – også efter et hjørnespark.

I situationen fik Solveig Gulbrandsen demonstreret, hvorfor man ikke skal flytte sig fra stolpen, når man først er placeret der på hjørne, og bolden strøg forbi nordmanden, der ellers ville have sparket den væk, hvis hun havde holdt sin plads.

Efter målet var englænderne som forvandlede, og et kvarter senere satte England trumf på, da højrebacken Lucy Bronze på et langskud tordnede bolden op i hjørnet.

Med sejren skrev England sig i historiebøgerne ved for første gang nogen sinde at have spillet sig frem til kvartfinalerne ved en VM-slutrunde. Nordmændene, derimod, må ikke bare vinke farvel til kvartfinalen, men også olympisk deltagelse i Rio i 2016.

Se højdepunkter fra kampen her.

I nattens anden kamp skulle VM’s store positive overraskelse, Colombia, bide skeer med en af de store guldkandidater, nemlig USA. Og det blev en svær kamp for Colombia, der dog holdt amerikanerne fra scoringen i kampens første 45 minutter.

I begyndelsen af anden halvleg kom Colombias keeper alt for sent i en tackling på USA’s Alex Morgan, og førstnævnte blev korrekt udvist, samtidig med at dommeren pegede på straffesparkspletten.

Veteranen Abby Wambach sparkede dog ved siden af, så amerikanerne fortsatte ufortrødent med at presse på, og i 53. minut bragte Alex Morgan så sit hold foran på et skud, som Colombias indskiftede keeper skulle have haft.

USA fik endnu et straffe, da Megan Rapinoe blev nedlagt i feltet. Carli Lloyd eksekverede iskoldt, og USA er altså klar til endnu en kvartfinale. Amerikanerne må dog undvære både Megan Rapinoe og Lauren Holiday i kvartfinalen, da begge er ude med karantæne.

Colombia har været et særdeles frisk VM-pust, og mon ikke spillere som Daniela Montoya og Lady Andrade, der til daglig slår deres folder i hhv. Colombia og Finland, har kæmpet sig tættere på en udenlandsk karriere

Se højdepunkter fra kampen her.

I nat spilles den sidste ottendedelsfinale, der står mellem Japan og Holland. Japanerne har under slutrunden været det hold med flest afslutninger, og det har da også udmøntet sig i maksimum point indtil videre.

De regerende verdensmestre har spillet sig varme igennem slutrunden, og de skal bestemt holde dampen oppe i kampen, selvom de står over for undertippede Holland.

Det bliver meget interessant at se, om japanerne kan få deres hurtige kombinationsspil i gang, for lykkes det for dem, har Holland ikke en chance. Hollændernes force er de hurtige omstillinger, så Japan skal være vågne, når det orange tog først sætter i gang.

Kampen spilles kl. 04.00, og den kan ses på TV 2 Sport, TV4 eller NRK.

Kvartfinalerne

Fredag: Tyskland-Frankrig, kl. 22.00. Kina-USA, kl. 01.30.

Lørdag: Australien-Japan/Holland, kl. 22.00. England-Canada, kl. 01.30.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s