Endelig kom Frankrig i gang

I går viste franskmændene det spil, som vi har efterspurgt flere gange under slutrunden, og Sydkorea fik ikke et ben til jorden i kampen. Alligevel blev det kun til en 3-0-sejr til Frankrig, der dog virker mere end klar til at stå over for Tyskland på fredag.

Vi er mere end ærgerlige over, at enten Tyskland eller Frankrig skal rejse hjem efter kvartfinalen på fredag. Det er ikke nogen hemmelighed, at de to hold er blandt vores personlige favoritter – helt generelt og ikke kun i denne slutrunde.

Sydkorea var på en uhyggelig svær opgave mod franskmændene, og det var nærmest som Davids kamp mod Goliat. Franskmændene var overlegne på samtlige positioner, og det lykkedes endelig Les Bleus at få det hurtige spil til at køre. 25-årige Amandine Henry blev fortjent kåret til kampens spiller, og hun kan få afgørende betydning i kvartfinalen, hvis hun tager det gode spil fra Sydkorea-kampen med sig.

Du kan se højdepunkter fra kampen her.

Australien er – overraskende for de fleste – også videre til kvartfinalerne på bekostning af Brasilien, og her kommer Matildas til at stå over for enten Japan eller Holland.

Brasilianske Marta og australske Lisa De Vanna giver hånd efter ottendedelsfinalen, hvor Brasilien røg ud.  (Foto: FIFA)

Brasilianske Marta og australske Lisa De Vanna giver hånd efter ottendedelsfinalen, hvor Brasilien røg ud. (Foto: FIFA)

Brasilianerne var ellers spildominerende kampen igennem, men det kneb med effektiviteten, og det koster altså i disse knald eller fald-kampe. Kampens enlige mål faldt i det 80. minut efter, hvad der må betegnes som et målmandsdrop. Luciana, brasiliansk keeper, var da også i tårer efter 90. minutters spil, og det er egentlig forståeligt, når man ser, hvad der skete ved målet.


Du kan se højdepunkter fra kampen her.

Den sene ottendedelsfinale stod mellem værtsnationen Canada og Schweiz. Vi spåede schweizerne en mikroskopisk fordel, og kampen blev da også en meget lige affære, som værtsnationen trak sig sejrrigt ud af.

Foran mere end 53.000 tilskuere kunne Josee Belanger score sit første VM-mål nogensinde – og i øvrigt sit første landskampsmål i fem år – til stor jubel for både publikum og træner John Herdman, og det var altså nok til kvartfinaledeltagelse. Næste modstander bliver vinderen af kampen af England-Norge.

Du kan se højdepunkter fra kampen her

I aften står vores norske venner over for England – og det bliver med stor sandsynlighed en tæt og spændende kamp. Nordmændene skal være meget koncentrerede i defensiven, hvis de skal holde englænderne fra chancer – og det samme gør sig faktisk gældende omvendt.

Vi håber – for nordisk venskabs skyld – at Norge spiller sig videre til kvartfinalerne, men vi tør ikke at sige andet, end at det bliver en tæt kamp.

Kampen spilles kl. 23.00, og den kan ses på TV 2 Sport, NRK og TV4 Play.

I nat skal USA vise, hvorfor holdet er udnævnt som en af de absolutte VM-favoritter ved at slå Colombia, der har været et særdeles positivt bekendtskab i denne slutrunde. Vi regner med, at amerikanerne trækker det længste strå, men vi vil nok komme til at se et colombiansk hold, som vil forsøge at give dem kamp til stregen.

Kampen spilles kl. 02.00, og den kan ses på TV 2 Sport, TV4 og NRK.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s