Farvel Sverige – og hvad så nu?

Svenskerne formåede ikke at finde det spil frem, som vi ved tidligere lejligheder har set, og tyskerne viste endnu en gang, hvorfor de er at regne som en af favoritterne ved denne slutrunde.

Dramaet lod vente på sig til de allersidste minutter, og så endte det alligevel fuldkommen uforløst.

Allerede efter 24 minutters spil bragte Anja Mittag tyskerne foran, og blot 12 minutter senere kunne Celia Sasic udbygge føringen på et noget tvivlsomt straffespark begået mod netop Mittag. Sasic scorede til 3-0 i det 78. minut, før Linda Sembrandt bragte lidt spænding ind i kampen med målet til 3-1 i det 82. minut. Kort efter misbrugte Sofia Jakobsson på det skammeligste – og dramaet udeblev dermed, da Dzsenifer Marozsan scorede til slutresultatet 4-1.

IMG_4887

(Aftonbladets VM-magasin)

Det svenske farvel til slutrunden var samtidig også et farvel til både Charlotte Rohlin, der ikke fik et minuts spilletid, og Therese Sjögran, der har været med for de blå-gule i hele 18 år.

Hun annoncerede allerede inden VM, at dette ville være hendes sidste i landsholdstrøjen. Hun er indtil 1. august fortsat aktiv spiller i FC Rosengård, inden hun går om på den anden side for at blive sportschef i samme klub.

Lige nu spekulerer flere svenske medier i, hvem der ellers følger i Rohlin og Sjögrans fodspor.

Træner Pia Sundhages kontrakt til næste år, men hun har fået en del kritik for sin indsats i år, og derfor kunne det tænkes, at hun inden længe bekendtgør, at hun også er færdig med at stå i spidsen for de blå-gule.

Anfører Caroline Seger har heller ikke klart afvist, at dette kunne blive endestationen for hendes karriere på landsholdet, men der er endnu ikke noget officielt at hente på netop den historie.

Vi må erkende, at vi er skuffede over den svenske præstation ved dette VM. Vi havde naturligvis ikke forventet, at holdet ville løbe med førstepladsen, men vi regnede ikke med så elendig en placering i gruppespillet – og det lå i kortene, at det svenske VM-eventyr ville få sin ende mod Tyskland.

Det bør være tid til selvransagelse i den svenske lejr dagen derpå. Ikke kun lykkedes det aldrig at få den defensive organisation til at spille optimalt, men offensivt var der kun i meget få glimt, at vi overhovedet fik set potentialet.

Når Lotta Schelin – svenskerne angrebsstjerne – i fire kampe under en VM-slutrunde har lige præcis nul (0!) afslutninger på mål, så er det et tegn på, at noget bestemt ikke har fungeret.

Du kan se højdepunkter fra kampen her.

I den anden ottendedelsfinale stod Kina over for Cameroun, og det blev en jævnbyrdig kamp – dog med en overvægt af chancer til kineserne. Allerede efter 12 minutter bragte holdet sig foran 1-0 – en føring, der holdt hele kampen, og så måtte de ellers så spændende afrikanere pakke sammen for denne gang.

Det har været en stor fornøjelse at stifte bekendtskab med Cameroun under denne slutrunde, og i særdeleshed spillere som Madeleine Ngono, Gaelle Enganamouit og Gabrielle Onguene. De spiller til daglig i mindre klubber i hhv. Frankrig, Sverige og Rusland, men vi er sikre på, at der vil være bud efter dem i de større klubber rundt om i Europa.

Du kan se højdepunkter fra kampen her.

I aften og nat spilles yderligere tre ottendedelsfinaler. Brasilien tager imod Australien, og selvom The Matildas har spillet en rigtig god slutrunde indtil videre, så tror vi, at holdet i aften spiller sin sidste VM-kamp i denne omgang.

Kampen spilles kl. 19.00, og den kan ses på TV 2 Sport.

Frankrig møder lidt senere på aftenen Sydkorea, og franskmændene skylder os altså en god og velspillet kamp. Vi regner med, at holdet efter 5-0-sejren over Mexico i gruppespillet nu har spillet sig varme, og derfor forventer vi et fransk mandskab i topform til denne kamp. Vi bliver i hvert fald meget overraskede, hvis Sydkorea vinder og går videre til kvartfinalerne.

Kampen spilles kl. 22.00, og den kan ses på TV 2 Sport.

Det store drama kommer med stor sandsynlighed til at udspille sig i nat mellem værtsnationen Canada og debutanterne fra Schweiz. Denne kamp kan i realiteten gå begge veje, men vi spår en mikroskopisk fordel til schweizerne. Om det så holder stik, vil tiden vise.

Kampen spilles kl. 01.30, og den kan ses på bl.a. TV 2 Sport og TV4.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s