Cameroun overraskede – og Sverige snublede (igen)

Nattens kampe blev akkurat lige så spændende, som vi havde forudset. I gruppe C mødte Schweiz de hurtige afrikanere fra Cameroun i en direkte duel om gruppens andenplads – en plads, Schweiz kunne snuppe med blot et enkelt point.

Men afrikanerne ville det anderledes, og efter en halvleg, der var domineret af Schweiz, som kom planmæssigt foran ved Ana Crnogorcevic, tog afrikanerne fusen på schweizerne. På lynhurtige omstillinger kom Cameroun på både 1-1 og 2-1, der også blev kampens resultat.

Det betyder altså, at Cameroun napper andenpladsen i gruppen. Schweiz går højst sandsynligt videre som en af de bedste treere, men det bliver så til et møde med en særdeles stærk modstander i ottendedelsfinalerne. Hvem, ved vi først om et par dage.

I kampens anden kamp skulle Japan cementere deres førsteplads mod Ecuador. Der blev fra japanernes side sparet en del profiler, og kampen endte 1-0 til de regerende verdensmestre på mål af Yuki Ogimi. Resultatet betyder, at Japan som det første hold indtil videre har opnået maksimumpoint – og det endda uden at imponere.

I gruppe D var spændingen også på sit højeste. Alle hold havde før runden mulighed for at gå videre til ottendedelsfinalen. Nigeria skulle levere endnu en sensation – denne gang mod favoritterne fra USA, der omvendt med en sejr kunne sikre sig gruppens førsteplads.

Sensationen udeblev dog. USA dominerede kampen fra start til slut, og amerikanerne vandt 1-0 på mål af veteranen Abby Wambach. Nigeria må altså forlade Canada, mens USA fortsætter kursen mod medaljer.

Gruppens anden kamp blev en sand gyser. Svenskerne skulle vinde for at være sikre på videre avancement i turneringen, Australien kunne med et enkelt point sikre sig gruppens andenplads.

Og lad det være sagt med det samme: Australien havde ikke tænkt sig at lade Sverige komme let til point i kampen. Efter blot fire minutters spil bragte The Matildas sig foran på mål af anfører Lisa de Vanna efter noget tvivlsomt forsvarsspil af svenskerne.

Amanda Ilestedt lod bolden gå i den tro, at keeper Hedvig Lindahl ville komme ud og cleare, men Lindahl blev i boksen, og så kunne de Vanna køligt lægge bolden forbi en noget passiv keeper.

Sofia Jakobsson udlignede ti minutter senere, og kampen bølgede herefter frem og tilbage med chancer til begge hold, men målene udeblev. Resultatet betyder, at Australien tager gruppens andenplads, mens Sverige noget overraskende er afhængig af andre resultater for at gå videre til ottendedelsfinalerne.

I aften er der igen spændende kampe på programmet. I gruppe E har Brasilien allerede sikret sig gruppens førsteplads inden aftenens kamp mod Costa Rica. Costa Rica indtager lige nu gruppens andenplads med blot et point foran både Spanien og Sydkorea.

Spørgsmålet er, om Brasilien sparer deres nøglespillere, og Costa Rica så faktisk har en chance for at vinde. Spanien skal vinde over Sydkorea for at gå videre fra gruppen – og omvendt. Spiller de to hold uafgjort går ingen af dem videre. Der er altså spænding til det sidste.

I gruppe F ligger Frankrig overraskende på en tredjeplads, og Les Bleus skal vinde over Mexico for at gå videre. En uafgjort kan dog i sidste ende være nok, men mon ikke franskmændene hellere vil vise, at de er kommet for at vinde turneringen. Med noget svingende præstationer lader holdet i hvert fald noget tilbage at ønske.

I gruppens anden kamp kan England med en sejr over Colombia, gruppens etter, sikre sig videre avancement i turneringen. Englænderne har ikke imponeret i turneringen hidtil, og Colombia har ikke tabt point. Derfor bliver det spændende at se, om de tager endnu en skalp. Colombia er allerede sikre på avancement, men hold op, hvor ville det være fantastisk overraskende, hvis de tog gruppens førsteplads foran stærke hold som Frankrig og England.

Mexico-Frankrig kan ses kl. 22.00 på NRK, England-Colombia kl. 22.00 på TV 2 Sport, Sydkorea-Spanien kl. 01.00 på TV4 Play og Costa Rica-Brasilien kl. 01.00 på TV4.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s