Svenskerne har kniven for struben

Der var ikke de store overraskelser i gruppe B i aftes. Tyskland kunne med en sejr over Thailand sikre sig førstepladsen i gruppen, og det eneste spændingsmoment i den kamp var spørgsmålet om, hvornår Tyskland ville score det første mål – og hvor mange gange holdet ville nette.

Tyskerne var spilstyrende i samtlige 90 minutter, men det kneb dog med farligheden, for Thailand stod godt defensivt, og samtidig sparede Tyskland flere markante spillere som Goeßling, Popp og Mittag.

Mittag kom dog ind i 2. halvleg sammen med uprøvede Lena Petermann. Sidstnævnte scorede sine første to mål i den tyske landsholdstrøje, og Tyskland vandt 4-0 uden at imponere.

I gruppens anden kamp stod Norge over for Elfenbenskysten, og lad det være sagt med det samme: Det var ikke nogen velspillet kamp, og Norge er nødt til at oppe sig gevaldigt, hvis holdet skal gøre sig forhåbninger om at nå kvartfinalerne fra ottendedelsfinalerne, som holdet er videre til.

Nordmændene slog godt nok det afrikanske hold med 3-1, men spillet var usammenhængende, for langsomt og angrebsspillet ideforladt. Det er endnu meget åbent, hvem Even Pelleruds tropper skal møde i næste kamp, da gruppe F med Colombia, England og Frankrig står fuldkommen åben.

I gruppe A var der spænding til det sidste. Alle hold i gruppen havde muligheden for at gå videre.  New Zealand skulle vinde over Kina, og holdet kom da også planmæssigt foran på mål af Rebekka Stott, men så skete det der ikke må ske. Dommeren dømte ukorrekt straffe til Kina for hånd på bolden. Tv-billederne viste dog tydeligt, at det var en fejlkendelse.

Kina bragte sig også foran, før New Zealand fik udlignet ved Hannah Wilkinson, og så var der igen spænding i kampen. Der blev dog ikke scoret yderligere, og det mest bemærkelsesværdige ved kampen var, da Kinas træner blev bortvist fra bænken efter at have nægtet at give bolden til en af New Zealands spillere. Efter kampen nægtede han tilmed at give hånd til New Zealands træner.

2-2-resultatet betyder, at New Zealands VM er ovre. Kina går videre som gruppens toer.

Topopgøret i gruppe A stod mellem Holland og værtsnationen Canada, og det blev resultatmæssigt og spillemæssigt en meget lige kamp. 1-1 blev slutresultatet, og Canada er dermed videre til ottendedelsfinalerne. Holland, der er med til VM for første gang nogensinde, må dog vente et par dage med at få deres skæbne beseglet. Muligheden for at gå videre som en af de bedste treere er bestemt til stede, men det kræver, at en del andre grupperesultater går op i en højere enhed.

I aften er der igen spændende kampe på programmet. I gruppe C mødes Schweiz og Cameroun i en direkte duel om gruppens andenplads. Cameroun tabte ligesom Schweiz knebent til Japan, og Schweiz skal være påpasselige med ikke at undervurdere det afrikanske hold. Vi spår en meget tæt kamp.

Japan har sikret sig videre avancement – spørgsmålet er, om det bliver som etter eller toer, og holdet møder i aften Ecuador, der sammenlagt har tabt de første to kampe 1-16. Ecuador bør ikke volde de regerende verdensmestre de store problemer, selvom japanerne sandsynligvis vil spare deres nøglespillere og give unge kræfter chancen.

I gruppe D er spændingen også intakt. Alle fire hold har muligheden for at gå. Det kræver dog, at Nigeria leverer endnu en sensation (som med 3-3 mod Sverige) og vinder over stormagten USA. USA skal helst vinde for at sikre førstepladsen i gruppen, og det er nærmest utænkeligt, hvis amerikanerne ikke også tager endnu en skalp.

I gruppens anden kamp står Sverige over for Australien, og svenskerne skal vinde for at være sikre på avancement. To point i de første to kampe, lyder statistikken på for vores naboer, og de har kniven for struben i nat.

Vinder Australien ser Sverige ud til at ryge hjem allerede efter gruppespillet. Med en uafgjort går de højst sandsynligt videre som en af de bedste treere, men de har altså ikke råd til at tabe. Australien, der ved de sidste to slutrunder er nået kvartfinalerne som minimum, er ingen walk in the park (udtales på svensk-engelsk) for de blå-gule.

Ecuador-Japan kan ses kl. 23.00 på TV4 Play, Schweiz-Cameroun kl. 23.00 på TV 2 Sport, Nigeria-USA kl. 02.00 på TV4 Play og Australien-Sverige kl. 02.00 på TV4.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s