Ups, Frankrig – det var vist en streg i regningen

Vi havde sådan håbet på, at der allerede nu ville tegne sig et meget tydeligt billede af, hvilke hold der skal videre til ottendedelsfinalerne, men ak – sådan blev det ikke, selvom vi da kunne krydse Brasilien af på listen som det andet hold, der er videre i turneringen.

Med en spinkel 1-0-sejr over Spanien vinder Brasilien altså dermed gruppe E. Andressa Alves stod for kampens enlige mål før pausen, men Spanien havde faktisk op til flere muligheder for at udligne den føring med blandt andet et stolpeskud og en friløber til spanske Veronica Boquete i kampens døende minutter.

I gruppens anden kamp spillede Costa Rica sig til sit andet point med en uafgjort mod Sydkorea. Det betyder noget overraskende, at costaricanerne indtager andenpladsen foran Sydkorea og Spanien, der begge har et point. Der er altså spænding til det sidste i gruppe E.

I gruppe F skulle storfavoritterne fra Frankrig køre en sejr hjem mod Colombia, men det blev et helt andet scenarie end fodboldverdenen havde tænkt sig. Godt nok var franskmændene spilstyrende, men Colombia var farlige på omstillinger, og deres keeper stod en eminent kamp med flere afgørende redninger.

Kampens store samtaleemne efterfølgende var, at Frankrig i 2. halvleg blev snydt for et klokkeklart straffespark, da en af Colombias forsvarsspillere puffede bolden op i luften med hånden i samme øjeblik, som Eugénie Le Sommer skulle til at heade til den. Hverken dommer eller linjevogter så den detalje, så fløjten forblev tavs.

Resultat betyder, at Frankrig noget overraskende indtager en tredjeplads i gruppen, og holdet skal altså vinde over Mexico i den sidste gruppekamp. Colombia derimod indtager en fornem førsteplads foran England.

I gruppens anden kamp vandt England 2-1 over Mexico på mål af stortalentet Fran Kirby og rutinerede Karen Carney i en meget lige affære. Mexico reducerede på et drop af England-keeper Karen Bardsley, men det kostede heldigvis ikke England noget. Vital sejr for England, der nu stadig har mulighed for at tage førstepladsen, når de i sidste kamp møder Colombia.

I dag er der hviledag, men i morgen sparkes tredje spillerunde i gang, og der er i den grad mange spørgsmål, der skal besvares.

I gruppe A har alle hold mulighed for at gå videre. Går værterne fra Canada videre? Kan New Zealand overraske og tage gruppens andenplads, eller bliver det Kina, der overrasker?

I gruppe B står Tyskland over for Thailand, og tyskerne kan med en sejr sikre sig videre avancement. Norge møder Elfenbenskysten, der ikke har noget at spille for – de er ude af VM, og derfor forventer vi, at nordmændene vinder, og dermed spiller sig videre i turneringen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s