Favoritterne snublede

De såkaldt ’sikre’ kort, som vi udnævnte, før slutrunden blev skudt i gang, havde en ikke særlig god dag på kontoret i går.

I gruppe A tabte Holland overraskende til et utroligt velspillende kinesisk hold. Kineserne skabte den ene chance efter den anden, og hollænderne skal prise sig lykkelige for deres keeper kombineret med ineffektive kinesere – ellers kunne nederlaget have været langt større.

I gruppens anden kamp mødte de canadiske værter New Zealand. Selvom Canada dominerede kampen, lykkes det dem kun en gang at få kuglen ind over stregen – desværre for Canada blev målet underkendt korrekt på grund af offside.

Det skal retfærdigvis nævnes, at New Zealand kunne have løbet med de tre point, men de tillod sig at brænde et straffespark i 1. halvleg, og endnu har øboerne ikke scoret et eneste mål ved denne slutrunde. New Zealand-keeper Erin Nayler stod en fremragende kamp og havde flere afgørende redninger, og hun blev da også fortjent kåret til kampens spiller.

Tyskland snublede mod Norge i det, der må beregnes som topopgøret i gruppe B. Anja Mittag bragte ellers planmæssigt tyskerne foran, da Norges keeper Ingrid Hjelmseth ikke kunne holde et skud fra Dzsenifer Marozsan.

Marozsan var i øvrigt i blændende spilhumør, og tyskerne burde have sikret sig de tre point allerede inden pausen. Norge udlignede dog på en af kandidaterne til slutrundens flotteste mål, da Maren Mjelde på direkte frispark følt satte bolden ind bag en chanceløs Nadine Angerer.

I gruppen B’s anden kamp vandt Thailand 3-2 over Elfenbenskysten i en noget rodet affære. Elfenbenskysten havde flest afslutninger på mål, men i fodbold er det jo som bekendt sådan, at det hold, der scorer flest mål, vinder kampen ­– og her var Thailand lige en tand skarpere.

I aften gælder det gruppe C og D. I gruppe C står Schweiz over for Ecuador, der i første kamp blev lammetævet af Cameroun. Schweiz skal gerne have tre point i aften, men mon ikke Ramona Bachmann nok skal sørge for det. I den anden kamp tørner Japan og Cameroun sammen ­– begge med en sejr i bagagen. Ja, der er faktisk tale om topopgør i gruppe C.

I gruppe D mødes giganterne Sverige og USA, og redaktion ærgrer sig noget så grusomt over at kampen spilles kl. 2 dansk tid. Vi vil nu alligevel forsøge at holde os vågne. Sverige snublede noget overraskende i den første kamp mod Nigeria, og vores naboer skulle gerne have point i aften.

USA kan derimod sikre sig videre avancement med en sejr. Australien og Nigeria mødes i gruppens anden kamp, og den kamp kan gå begge veje – gruppe D er blevet lige præcis lige så spændende, som vi havde håbet på.

Australien-Nigeria kl. 23.00 på TV 2 Sport, Schweiz-Ecuador kl. 01.00 på TV4 Play, USA-Sverige kl. 02.00 på TV2 Sport eller TV4 og Japan-Cameroun kl. 04.00 på TV4 Play.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s