Sverige tabte et vigtigt skridt

Vi tillod os i går at anbefale, at du tog et kig på kampen mellem Sverige og Nigeria, og hvis du var en af de heldige, der lod sig overbevise af vores vise ord, vil du i dag vide, at du gjorde det rigtige.

Er du vimmer for en kamp! Den havde det hele. Fantastisk omstillingsspil, chancer i begge ender, masser af drama og et – efter vores mening – fair resultat med en uafgjort 3-3.

Vi sad imponerende tilbage over nigerianernes indsats, og vi glæder os til at følge dem i deres videre færd. Svenskernes ellers så stabile forsvar så alt andet end sammenspillet ud, men det var også hård kost at spille over for lynhurtige Asisat Oshoala, Ngozi Okobi og Francisca Ordega.

Cameroun bankede Ecuador med hele 6-0, og afrikanerne spillede frisk til hele kampen – faktisk så det i flere tilfælde ud, som om sydamerikanerne ikke rigtigt vidste, hvad der ramte dem. Hele tre straffespark blev der fløjtet til Cameroun, og slutrundens tredje hattrick blev samtidig også en realitet, da Gaelle Enganamouit, der til daglig spiller i svenske Eskilstuna United, scorede sit tredje mål på kampens sidste straffespark i overtiden. I øvrigt tog hele tre forskellige skytter sig af straffesparkene.

Favoritterne fra USA tog også et vigtigt skridt mod avancement fra gruppespillet med en 3-1-sejr over Australien. The Matildas stod ellers for et fantastisk udlignende mål til 1-1, men 29-årige Megan Rapinoe lukkede og slukkede kampen endegyldigt med sit mål til 3-1 12 minutter før tid. Gruppe D med USA, Australien, Nigeria og Sverige er dermed særdeles åben, og vi glæder os til de kommende kampe.

De forsvarende verdensmestre fra Japan hev en vigtig 1-0-sejr hjem, men det holdt hårdt for asiaterne. Schweiziske Ramona Bachmann, der til daglig tørner ud for svenske FC Rosengård, var en evig trussel, og hun var flere gange uhyre tæt på at udligne den japanske føring fra det 29. minut. Schweiz møder på fredag Ecuador, og det bør være en formsag at hive en sejr hjem, mens det endnu er uvist, hvilket niveau Cameroun reelt har. Det vil eventuelt vise sig mod Japan.

I dag er der igen fire kampe på programmet, da gruppe E og F skal i gang med første spillerunde, inden der venter en hviledag i morgen.

Gruppe E

Brasilien (FIFA-ranking 7):
Naturligvis er der store forventninger til det brasilianske landshold, der i 2007 opnåede sit flotteste resultat med en andenplads ved VM i Kina. Holdet er dog endnu til gode at nå helt derop, hvor englene synger, og vi tror heller ikke på, at vi får Brasilien at se på medaljeskamlen ved denne slutrunde.

Dem skal du holde øje med: Marta, en af slutrundens største stjerner. I 92 landskampe har hun scoret imponerende 91 mål, og hun er VM’s mest scorende spillere sammen med Birgit Prinz, tidl. landsholdspiller for Tyskland. Mon ikke Marta napper titlen ved denne slutrunde. Den rutinerede angriber Cristiane er med sine 75 mål i den gule trøje også værd at lægge mærke til ved denne slutrunde.

Sydkorea (FIFA-ranking 18):
Vi skal helt tilbage til VM i USA i 2003, før vi sidst havde deltagelse af Sydkorea, og dengang nåede holdet ikke videre fra gruppespillet. Vi tror ikke, det bliver meget anderledes ved denne slutrunde, og nattens kamp mod Brasilien bør ikke volde sydamerikanerne voldsomt store problemer.

Dem skal du holde øje med: Redaktionens kendskab til de sydkoreanske spillere er desværre mere end begrænset.

Spanien (FIFA-ranking 14):
Debuterende nation ved VM i Canada, og det bliver meget spændende at se, om de spanske spillere er klar til at bide skeer med de store nationer. Spanien er et teknisk dygtig hold og spillestilen afspejler meget herrernes, i forsøget på at spille hurtigt kombinationsspil og være dygtige i boldbesiddelse.

Dem skal du holde øje med: Midtbanespiller/angriber Veronica Boquete (28 år) er teknisk dygtig, god til at fastholde bolden og til sætte sin medspillere op. Hun har i denne sæson slået sine folder i 1. FFC Frankfurt, men skrev i slut-april under på en toårig kontrakt med de tyske mestre fra Bayern München. Den 25-årige angriber Jennifer Hermoso tørner til daglig ud for Barcelona i den bedste spanske række og har i 24 landskampe scoret 11 mål.

Costa Rica (FIFA-ranking 37):
Costa Rica får sin VM-debut i Canada, når holdet spiller første kamp mod kæmperne fra Brasilien. Vi spår dem ikke de store chancer ved slutrunden, men vi ser alligevel frem til at se dem i action.

Dem skal du holde øje med: Holdets mest kendte spiller er den 29-årige midtbanegeneral Shirley Cruz, der spiller for franske PSG. Hun har 60 landskampe på bagen, og indtil videre har hun nettet 21 gange. Om det bliver til flere mål til statistikken vil tiden vise.

Ostemadens bud på avancement: Brasilien og Spanien.

Gruppe F

Frankrig (FIFA-ranking 3): De er så gode, at det halve faktisk nærmest kunne være nok. Desværre er det endnu ikke lykkedes franskmændene at få indfriet det fulde potentiale. Holdet har vist skræmmende styrke op til VM, og de bør nå rigtig langt denne gang.

Dem skal du holde øje med: Det er svært at udpege blot et par stykker, og når man tænker på, at 17 ud af truppens 23 spillere er på holdkortet enten hos mesterholdet Lyon eller CL-finalisten PSG, ved man, at her er der masser af kvalitet. En af vores favoritter er dog 28-årige spilfordeler Louisa Necib, der har en teknik og forståelse for spillet, som kun de færreste i verden. Trods sine 24 år oser forsvarsspilleren Wendie Renard af ro og erfaring, og hun er samtidig en evig trussel på offensive standardsituationer.

England (FIFA-ranking 6):
Efter EM 2013 i Sverige, hvor englænderne opnåede et sølle point, blev træner Hope Powell (med mere end 30 års landsholdserfaring som både spiller og træner) erstattet af Mark Sampson. Med 30 point ud af 30 mulige og en målscore på 52-1 fløj ’løvinderne’ gennem kvalifikationen, og forventningerne i fodboldens hjemland er derfor naturligvis tårnhøje.

Dem skal du holde øje med: Det er nu ikke, fordi det oser af profiler, når man tager et kig ned over den engelske trup. Her er det kollektivet, der er i centrum. Manchester City-forsvareren Stephanie Houghton (27 år) er en god, gedigen forsvarsspiller, og hun skal spille op til sit bedste, hvis englænderne skal slippe nådigt fra første kamp mod Frankrig, og den 31-årige midtbanespiller Fara Williams har med sine 140 landskampe en god portion erfaring, der nok skal komme englænderne til gode.

Colombia (FIFA-ranking 28): Et meget ungt hold, der får det svært ved denne slutrunde. Træner Fabian Taborda erkender da også, at det eneste hold i gruppen, han regner med at tage point fra, er Mexico – og dermed står det klart, at det ikke er ved dette VM, at vi skal forvente det helt store fra colombianerne.

Dem skal du holde øje med: Med sine 50 landskampe er 24-årige Ingrid Vidal holdets mest erfarne i landsholds-regi. Hun har scoret i alt 11 mål i landsholdstrøjen, og vi tror desværre ikke, at der bliver rykket ret meget ved den statistik under denne slutrunde.

Mexico (FIFA-ranking 25):
Hele seks spillere i den mexicanske trup tørner til daglig ud for forskellige klubber i den amerikanske prof-liga, NWSL, og det kan meget vel vise sig at være en stor fordel for holdet. Vi tror dog ikke på, at holdet vil være i stand til at spille med om de to bedste placeringer i gruppen.

Dem skal du holde øje med: Midtbanegeneralen, den 28-årige Monica Ocampo, har siden 2013 spillet for amerikanske Sky Blue FC (hvor danske Nadia Nadim også huserer). Hun er en vigtig brik i det mexicanske spilsystem, men hun kommer på hårdt arbejde over for især de franske midtbanespillere.

Ostemadens bud på avancement: Frankrig og England.

Frankrig-England kl. 19.00 på TV 2 Sport, Spanien-Costa Rica kl. 22.00 på TV 2 Sport, Colombia-Mexico kl. 22.00 på TV4 Play og Brasilien-Sydkorea kl. 01.00 på TV4 og NRK 1.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s