To gange hattrick sikrede tysk storsejr

På VM-slutrundens anden dag kom der for alvor gang i målskytterne. Hele 14 mål blev der scoret i gruppe B i går.

I den tidlige kamp mellem Norge og Thailand vandt vores nordiske naboer en sikker 4-0-sejr med Isabel Herlovsen som dobbelt målscorer, mens anfører Trine Rønning og stortalentet Ada Hegerberg også kom på måltavlen.

Nordmændene var klart bedst, men holdet skal holde tungen lige i munden defensivt, når modstanderen på torsdag hedder Tyskland.

Den sene kamp mellem Tyskland og Elfenbenskysten endte med en tysk storsejr på hele 10-0.

Som vi allerede kunne løfte sløret for i går, er Celia Sasic i storform. Hun scorede VM-slutrundens første hattrick, og hun havde endda flere store muligheder, før hun blev skiftet ud i det 46. minut.

Også Anja Mittag, der efter VM skifter svenske FC Rosengård ud med franske PSG, nettede tre gange, mens Simone Laudehr, Sara Däbritz, Melanie Behringer og Alexandra Popp også kom på måltavlen.

En 10-0-sejr er ikke hverdagskost til et VM, og selvom den resterende slutrunde bliver hård for Elfenbenskysten, kan holdet alligevel være stolte af indsatsen mod de tyske favoritter. De formåede nemlig flere gange at true tyskerne på hurtige omstillinger, og keeper Dominique Thiamale kæmpede bravt for at holde de farlige tyskere fra fadet.

I aften er der hele fire kampe på programmet, når både gruppe C og gruppe D skydes i gang.

Gruppe C:

Japan (FIFA-ranking 4):
De forsvarende verdensmestre får svært ved at genvinde titlen i Canada. Japanerne har haft en blandet optakt til VM med bl.a. nederlag til Danmark (2-1) ved Algarve Cup i marts. Der er ingen tvivl om, at japanerne nok skal komme videre fra gruppen, men hvor langt de kommer derfra er svært at spå om. Japans force er klart deres hurtige kombinationsspil, og får de det i gang, kan de nå langt.

Dem skal du holde øje med: Angriberen Yuki Ogimi (27 år) er med sine eksplosive løb i dybden og aggressive spillestil et problem for ethvert forsvar.

Schweiz (FIFA-ranking 19):
Danmarks onde ånd, der fortjent snuppede førstepladsen i vores VM-kvalifikationsgruppe. Schweiz lever højt på at have verdensstjernen Ramona Bachmann. Deres spil centrerer sig meget om hende, men indtil videre har det også fungeret. Og så er Schweiz et hold, der aldrig giver op, men kæmper til det sidste.

Dem skal du holde øje med: Verdensstjernen Ramona Bachmann (24 år) har haft en god start i svenske FC Rosengård, og hun er med sit lave tyngdepunkt og korte aftræk kvindernes svar på Messi (hvis man ser bort fra brasilianske Marta). Bachmann er noget nær umulig at aflæse for forsvar og keeper. Den offensive midtbanespiller Lara Dickenmann (29 år), der til daglig har sin gang i den franske storklub Lyon, bliver også spændende at følge.

Cameroun (FIFA-ranking 53):
Det afrikanske hold er et af de lavest rangerede hold ved VM-slutrunden, og derfor bliver deres primære fokus ved slutrunden at begrænse størrelsen på nederlagene til Japan og Schweiz – og så bliver kampen mod Ecuador deres chance for tre point.

Dem skal du holde øje med: Redaktionens kendskab til det afrikanske hold er desværre mere end begrænset.

Ecuador (FIFA-ranking 48):
Ligesom Cameroun er Ecuador ikke levnet mange chancer mod Japan og Schweiz, men mod Cameroun kan holdet måske få en sejr med fra slutrunden.

Dem skal du holde øje med: Redaktionens kendskab til Ecuadors spillere er mere end begrænset, men er det den sydamerikanske spillestil, der dominerer, kan der være positive overraskelser.

Ostemadens bud på avancement: Japan og Schweiz.

Gruppe D:

USA (FIFA-ranking 2):
Klart en af favoritter igen ved denne slutrunde. I 2011 tabte USA til Japan i finalen, og der er ingen tvivl om, at der er en del af amerikanerne, der gerne vil revanchere det finalenederlag. Samtidig er en stor del af truppen aldersmæssigt ved at være der, hvor man nok er begyndt at overveje, om ikke dette bliver den sidste VM-slutrunde.

Dem skal du holde øje med: 35-årige Abby Wambach, der sidste år var med i opløbet til titlen som verdens bedste fodboldspiller, har spillet hele 242 landskampe og scoret 182 mål. Der er slet ingen tvivl om, at hun vil forsøge at blande sig i topscorerstriden. Den 33-årige keeper Hope Solo har tidligere udmærket sig mellem stængerne, men hun har ikke længere det niveau, som vi tidligere har set, og det kan muligvis blive en hæmsko for amerikanerne.

Australien (FIFA-ranking 10):
The Matildas er af mange blevet tippet som en outsider til at gå videre fra gruppen. Holdet ligger nummer 10 på verdensranglisten og kan måske blive et alvorligt problem for både USA og Sverige. Holdet lever især på giftige omstillinger.

Dem skal du holde øje med: Den rutinerede anfører Lisa de Vanna er både fysisk stærk og pasningsstærk. Og så scorer hun indimellem nogle ret vilde mål. Den 21-årige angriber Samantha Kerr, der efter VM tørner ud for New Jersey Sky Blue, er også en spiller, man bør lægge mærke til.

Sverige (FIFA-ranking 5):
Det kan gå begge veje med svenskerne ved denne slutrunde. Holdet er et stykke fra fordums styrke, og en del spillere har været skadet i optakten til VM. Svenskerne må desværre undvære midtbanekreatøren Hannah Folkesson, der rev korsbåndet over i venskabskampen mod Danmark i april. Sverige er dog ofte garant for sublimt forsvarsspil, og så er angriber Lotta Schelin en evig trussel mod ethvert forsvar.

Dem skal du holde øje med: Kantspilleren Sofia Jakobsson (25 år) har haft en stigende formkurve op til VM, og hun er med sin speed og skarpe indlæg giftig. Forsvarskrumtap Nilla Fischer (30 år) læser spillet fantastisk, og hendes hovedspil – både defensivt og offensivt – er i særklasse. Og nå ja, så må vi heller ikke glemme den farlige angriber Lotta Schelin (31 år). Hun har haft en god sæson i Lyon, og på landsholdet bliver hun ved med at banke kasser ind – hun er nu oppe på 80 mål i den svenske landsholdstrøje.

Nigeria (FIFA-ranking 33):
Det afrikanske hold er af mange omtalt som et spændende teknisk landshold, der godt kan volde de store nationer problemer. Redaktionen glæder sig i hvert fald til at se nigerianerne i spil. Og så kan holdet bryste sig af både at have VM’s yngste og ældste spiller.

Dem skal du holde øje med: Den 20-årige angriber Asisat Oshoala har til hverdag sin gang i engelske Liverpool, og tv-stationen BBC kårede hende i maj måned til årets spiller – i hele verden. Desuden vandt hun både den gyldne støvle (topscorerprisen) og den gyldne bold (bedste spiller) ved sidste års U20-VM.

Ostemadens bud på avancement: USA og Sverige – men hverken Australien eller Nigeria kan afskrives på forhånd.

Sverige-Nigeria kl. 22 på TV 2 Sport, TV 4 eller NRK 1, Cameroun-Ecuador kl. 01.00 på NRK 2, USA-Australien kl. 01.30 på kl. 22 på TV 2 Sport, TV 4 eller NRK 1 og Japan-Schweiz kl. 04.00 på TV 4.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s