Fire gruppekampe du skal se

Ja, du skal nok være rigtig, rigtig vild med fodbold, hvis du, når denne slutrunde er ovre, kan sætte kryds ved samtlige kampe, for mange af dem spilles desværre om natten dansk tid.

Det skal dog ikke forhindre os i at guide dig til fire af denne uges gruppekampe, som du ikke må glip af.

Svenske Olivia Schough (th.) i action mod braslianske Marta. (Arkivfoto: FIFA)

Svenske Olivia Schough (th.) i action mod braslianske Marta. (Arkivfoto: FIFA)

8. juni, kl. 22: Sverige-Nigeria
Verdensranglistens nummer 5 mod nummer 33. Det lyder ikke umiddelbart som en kamp, der kan blive vanvittig interessant, men vi tror på en spændende en af slagsen. For det første skal svenskerne – efter en noget svær optakt – vise, at de er, hvor de skal være på nuværende tidspunkt, og for det andet spås Nigeria at være en outsider, der kan drille de større nationer med spændende og hurtigt angrebsspil. Vi sidder i hvert fald klistret til skærmen lidt senere i aften.

Kampen vises på TV 2 Sport, TV4 og NRK.

9. juni, kl. 19: Frankrig-England
Det franske mandskab med spillere som Camille Abily, Wendie Renard, Claire Lavogez, Louisa Necib og Marie Laure Delie er blandt vores favoritter til at nå langt ved dette VM. Franskmændene er offensivt og på standardsituationer meget skræmmende, og det kan blive svært for englænderne at hamle op med det. Til gengæld har det engelske mandskab med trænerskiftet fra Hope Powell til Mark Sampson gjort rent bord i VM-kvalifikationen med 30 point ud af 30 mulige, en målscore på 52-1 – og derudover også en sejr ved Cyprus Cup i marts. Noget tyder på, at de engelske kvinder denne gang har muligheden for at gøre det, deres mandlige landsfæller ikke har formået i årevis – at komme langt til en slutrunde.

Kampen vises på TV 2 Sport.

11. juni, kl. 22: Tyskland-Norge
Vi tør godt at love, at dette bliver et topopgør i gruppe B. Efter første kamp i gruppespillet ligger holdene på en delt førsteplads – Tyskland dog med en væsentlig bedre målscore. Nordmændene skal have fuldkommen styr på defensiven, hvis holdet skal gøre sig forhåbninger om at vinde kampen. Tyskernes bageste geled er til at tale med – det så vi i kampen mod Elfenbenskysten – og det bør nordmændene udnytte til deres fordel.

Kampen vises på NRK 1 og ARD.

13. juni, kl. 02: USA-Sverige
Alt efter resultaterne af de to holds første gruppekamp kan denne blive meget afgørende for begge nationer. Men uanset hvad tror vi på en spændende kamp, når den svenske landstræner, Pia Sundhage, står over for nogle af de amerikanske spillere, som hun førte til VM-sølv i 2011.

Kampen vises på TV 2 Sport, NKR 1 og TV4.

Kig forbi lidt senere i dag, når vi ser nærmere på gårsdagens to kampe samt gruppe C og D, der skal i kamp i aften.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s