Lovende start på slutrunden

Så blev VM-slutrunden sparket i gang – og åbningskampen mellem gruppe A-kombattanterne Canada og Kina blev overværet af hele 53.000 mennesker på Commonwealth Stadium Edmonton. Det tegner godt for resten af slutrunden.

Canada vandt 1-0 på et noget tyndt dømt straffespark, der blev sat ind af anfører Christine Sinclair i det 91. minut. Vi havde forventet, at kampen ville blive spil til et mål, men kineserne var mere veloplagte og velorganiserede end antaget.

De canadiske værter havde svært ved at få spillet til at flyde og skabe store chancer, og kineserne var en konstant trussel på omstillinger.

I gruppens anden kamp blev det til en 1-0-sejr til Holland på et flot langskud af Lieke Martens. Kampen bølgede frem og tilbage, og New Zealand blev endda snydt for et straffespark.

En lovende start på VM blev skudt i gang, og de fire hold leverede alle fine præstationer – måske bliver denne gruppe endda sværere at forudsige resultatet af end først antaget.

I dag sparkes så gruppe B med Tyskland, Norge, Thailand og Elfenbenskysten i gang.

Tyskland (FIFA-ranking 1):
Der er store forventninger til de tyske favoritter – også herfra. Tyskerne leverer altid til slutrunderne, og i år ser de rigtig stærke ud. Et minus kan dog være, at holdet mangler den knæskadede Nadine Kessler, der blev kåret som verdens bedste fodboldspiller i 2014.

Dem skal du holde øje med: 23-årige Dzsenifer Marozsan har sprudlet for 1. FFC Frankfurt, og hun har scoret 25 mål i 48 landskampe. Celia Sacic (26 år) har ligeledes haft en fornem sæson i 1. FFC Frankfurt, og hun scorede ikke mindre end syv mål i de to Champions League-semifinale-kampe mod Brøndby IF. Hun ser giftig ud. De to spillere vandt også fortjent Champions League-trofæet med klubholdet. Tyskerne har desuden en altid sikker skanse i verdens bedste målmand, Nadine Angerer, der spiller sin sidste slutrunde nogensinde i Canada, så mon ikke anføreren vil gøre alt for at slutte øverst på podiet.

Norge (FIFA-ranking 11):
Norge bliver et rigtig spændende hold at følge. Nordmændene er gået bort fra Drillo-spillestilen, og de har de seneste par år udviklet sig til et pasningsstærkt hold. Danmark mødte Norge til Algarve Cup i marts i kampen om femtepladsen, og her var nordmændene uhyggeligt farlige på omstillinger – noget, der i den grad kostede dyrt for det danske landshold, der måtte se sig slået med 5-2.

Dem skal du holde øje med: Ada Hegerberg (19 år) ser skarp ud, og hun er en konstant trussel mod ethvert forsvar. Hun er bomstærk, og på trods af sin fysik er hun lynhurtig. Veteranen Solveig Gulbrandsen (34 år) har mere erfaring end nogle af de yngste spillere ved dette VM med 17 års landsholdsfodbold og 180 landskampe på bagen – og hun bør være en gevinst for nordmændene.

Thailand (FIFA-ranking 29):
Det er første gang, at Thailand har kvalificeret sig til VM, men selvom det da nok er beundringsværdigt, bør holdet ikke være en trussel for hverken Tyskland eller Norge.

Dem skal du holde øje med: Som med Kina er redaktionens kendskab til det thailandske landshold begrænset, men vi ved dog, at en spiller, Thanatta Chawong, tørner ud for svenske Östersunds DFF i Elitettan.

Elfenbenskysten (FIFA-ranking 67):
Man skal aldrig sige aldrig, men med en rangering som nr. 67 i verden bør Elfenbenskysten nyde oplevelsen, de mange tilskuere og kampene mod nogle af verdens bedste spillere. Vi forventer, at det i høj grad bliver et spørgsmål om at begrænse størrelsen på nederlagene.

Dem skal du holde øje med: Angriber Ida Guehai er i denne sæson at finde i Damallsvenskan-klubben Kristianstad, og hun har scoret tre mål i de tre kampe, hun har spillet. Hun kan måske få et spændende VM. Dog er det nok tvivlsomt, om bolden overhovedet kommer op til hende.

Ostemadens bud på avancement: Tyskland og Norge. Det bør der ikke være nogen tvivl om.

Dagens to kampe spilles på noget mere humane tidspunkter. Klokken 19 spiller Norge mod Thailand, og klokken 22 spiller Tyskland mod Elfenbenskysten. Du kan se med på TV 2 Sport (første kamp med en times forsinkelse) eller svenske TV4 Play.

One thought on “Lovende start på slutrunden

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s