Skulle det nu være sjovt?

Så blev det endnu en gang 1. april, og traditionen tro har både trykte medier og de digitale ditto været flere uger i tænkeboks for at finde på den bedste aprilsnar til lejligheden.

Lad os slå det fast med det samme: Det er lykkedes bedre for nogen end for andre.

For eksempel opfordrede gigtforeningen til øjeblikkeligt stavgang-stop, fordi det angiveligt skulle gøre stor skade på dyrelivet i jorden, Netto pralede i store annoncer med, at kunderne kunne få varer leveret ved hjælp af droner – og hurtigløber Usain Bolt skulle have skrevet kontrakt med Manchester United.

De tre får os til at trække på smilebåndet. Men når Berlingske i dag vælger at lave en aprilsnar om, at Morten Olsens afløser på landstrænerposten bliver en kvinde – ja, så bliver vi faktisk en lille smule fortørnede.

Tænk, at vi i Danmark – og vel at mærke i det 21. århundrede – har så svært ved den tanke, at det ligefrem kan blive en aprilsnar.

Mens den ene del af forfatterparret stadig er aktiv fodboldspiller – nu som professionel i udlandet –  har den anden del netop afsluttet sin B-træneruddannelse i DBU-regi – første skridt på vejen til at kunne træne de bedste elitehold (ungdom/senior) herhjemme.

Indrømmet: Det er sgu da lidt træls på forhånd at være dømt ude til at kunne besætte dansk fodbolds fornemmeste post på grund af køn.

Vi siger ikke, at næste levende billede på landstrænerposten skal være en kvinde, men husk på, at trænere, der uddannes i DBU-regi, tager nøjagtig samme uddannelse – her skelner forbundet ikke mellem, om du er mand eller kvinde.

Så hvorfor er det så utænkeligt, at en kvinde på et tidspunkt skulle stå bag roret på herrelandsholdet?*

Skønt Berlingske-artiklen er en aprilsnar, føler vi, at den bidrager til det nedværdigende syn på kvinder i fodbold.

Og selvom vi da har rigeligt med selvironi, kan vi ikke undgå at blive lidt triste på alle kvinders vegne – lige meget om vi taler fodbold eller noget helt andet.

Gad vide, om Lisbeth Knudsen, før hun blev chefredaktør på Berlingske, mon har sukket dybt over  over en lignende aprilsnar – hvor kvindelig træner var erstattet af kvindelig chefredaktør?

*Eller i øvrigt på kvindelandsholdet, der siden den officielle begyndelse i 1974 udelukkende har haft mandlige trænere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s