Venskabskamp sætter vanvittig rekord

I dag – 23. november 2014 – spiller England en venskabskamp mod Tyskland, og det bliver på mange måder en skelsættende begivenhed i kvindefodbold-verdenen.

Det engelske fodboldforbund (FA) har indgået et partnerskab med velgørenhedsorganisationen Breast Cancer Care. Kampen er – ud over for at markere samarbejdet mellem FA og Breast Cancer Care – et led i kvindelandsholdets forberedelse til VM i Canada næste sommer.

Det nye Wembley Stadium har for første gang siden 2012 åbnet dørene til kvindefodbold, stadion vil være klædt i lyserød for udbrede kendskabet til Breast Cancer Care, og de engelske spillere vil i dagens anledning bære lyserøde snørebånd – foran 55.000 tilskuere.

Ja, du læste rigtigt. 55.000 tilskuere.

FA havde til at begynde med sat 30.000 billetter til salg. Et tilskuertal i den størrelsesorden er en sjældenhed i kvindefodbold.

Billetterne blev revet væk, og der blev derfor sat yderligere 10.000 billetter til salg. Ingen havde forventet, at også de billetter ville ryge lynhurtigt, men det gjorde de, og billetsalget nåede samlet op på 55.000 solgte pladser, før FA måtte sige stop.

Der er ellers plads til 90.000 tilskuere på den engelske nationalarena, men på grund af et planlagt vejarbejde, der får betydning for trafikken, har det været umuligt at give plads til flere.

Hvad er så hemmeligheden bag denne tilskuerrekord?

Selvfølgelig er der selve velgørenhedselementet, men er det forklaring nok? Nej, det tror vi faktisk ikke.

FA satte billetterne til salg for mellem ti og 140 kr., så alle havde mulighed for at komme til fodbold, og derudover har både fodboldforbund og klubber været særdeles aktive på de sociale medier for at gøre opmærksomme på kampen.

Den bedste engelske række på kvindesiden har de seneste år været igennem en professionalisering, og det har naturligvis øget spillernes niveau – og samtidig dannet grundlag for mere interesse fra både publikum og medier.

Det kulminerer i dag med 55.000 fans på Wembley Stadium.

Er det nu, vi skal opfordre DBU til lige at ringe til kollegaerne i FA og få nogle gode råd?

Det er hermed gjort.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s