VM i brandsår

Næste sommer lægger Canada græs til VM i fodbold for kvinder.

Eller græs er nok så meget sagt, for FIFA har for længst besluttet, at slutrunden skal spilles på kunstgræs – det der i internationale kredse kaldes ‘artificial turf’.

Det kan vel bedst kan sammenlignes med banen i Farum Park, som FC Nordsjælland spiller på, og som Superliga-spillerne i en undersøgelse foretaget af Spillerforeningen endnu en gang har kåret til Danmarks klart dårligste bane.

Men hvor banen i Farum Park er med organisk fyld, der skal vandes (jo, der er fine forhold), så vil banerne til VM i Canada være rene kunstgræsbaner.

Vi spillede de fleste af vores kampe i foråret på kunstgræs – noget, der absolut ikke var til spillet eller spillernes fordel. Efter hver kamp havde både vi og vores modstanderne brandsår på benene – og det var absolut ikke  sjovt, og samtidig var charmen ved rigtig græs på knæene fuldstændig forsvundet.

Alle, der har prøvet at spillet på kunstgræs ved, at en glidende tackling – det er kun noget, man gør en gang. Efterfølgende vil de fleste i hvert fald tøve og tænke, hvor vigtigt det lige er at gå efter den bold (eller spiller).

Hvorfor?

Sådan så den ene halvdel af forfatterparrets knæ ud efter en enkelt glidende tackling.

Sådan så den ene halvdel af forfatterparret ud efter en glidende tackling.

Fordi de brandsår og skader, du kan få af det, er grusomme. Og noget af det værste er, at det er ufattelig svært at slippe af med sårene. De kræver god creme, luft – og ikke mindst ro, og det har vi bare ikke tid til.

Fodboldstjerner som amerikanske Abby Wambach, Alex Morgan, Megan Rapinoe og Sydney Leroux har netop appelleret til FIFA og det canadiske fodboldforbund om at lægge midlertidigt græs på banerne i Canada.

De mener – ud over skader og brandsår – også, at meget går tabt på kunstgræs med førsteberøringer, fart og boldens opspring.

I øvrigt har bl.a. skuespiller Tom Hanks og basketballspiller Kobe Bryant offentligt støttet kvinderne, og de appellerer også til FIFA om at finde en løsning.

Hvis ikke FIFA eller det canadiske fodboldforbund gør noget, fortsætter kvinderne ad rettens vej, hvor de vil sagsøge FIFA for diskrimination.

For let’s face it: Det var aldrig sket i herrefodbold!

Forleden spillede Wales med Gareth Bale i spidsen EM-kvalifikation mod Andorra på en såkaldt 3G-bane (kunstgræs) i Andorra. Superstjernen havde ikke mange pæne ord tilovers for den oplevelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s