Når hjertet er med …

Transfervinduet lukker ved midnat, og det har budt på nogle rimelig interessante handler for os fodboldfans.

Blandt andet vender Daniel Agger hjem til Vestegnen efter ni år i Liverpool.

Nu tænker du nok, hvad har det med kvindefodbold at gøre?

Svaret er: Ret så meget.

For vi har set lidt på Daniel Aggers grund til at vende hjem til Danmark og (undskyld til BIF-fans) en middelmådig fodboldklub.

Daniel Agger har tjent +50 mio. kroner om året i Liverpool, så han skal være noget af en big spender, hvis det skal lykkes ham at formøble den formue, han efterhånden må have bygget op.

Alligevel kunne han have tjent ekstra til pensionisttilværelsen, hvis han havde taget et par år eller tre i f.eks. en mindre Premier League-klub.

Det sagde han som bekendt nej til, og det fortæller os, at Daniel Agger er en fodboldspiller, der elsker fodbold så meget, at pengene langt hen ad vejen kan være ligegyldige. Med andre ord: Daniel Agger spiller med hjertet.
Og på den måde er det faktisk også med kvindelige fodboldspillere*. Vi spiller med hjertet. Blandt andet fordi vi ikke har andre muligheder. Og det synes vi faktisk er ret beundringsværdigt.

Fodbold rummer alle følelser, når hjertet er med.

Fodbold rummer alle følelser, når hjertet er med.

Herhjemme er der enkelte klubber, der har spillere på kontrakt. Det betyder, at spillerne får økonomisk støtte til at få tingene til at hænge sammen.

Altså: Er du studerende, behøver du ikke at have et studiejob ved siden af, og arbejder du fuld tid, kan du evt. gå ned i tid uden at lide økonomisk overlast.

Kontraktspillere er privilegerede. Langt de fleste andre passer uddannelse, studiejob eller  fuldtidsarbejde, mens de samtidig træner fem-seks gange om ugen.

Det kan indimellem være svært for andre at forstå, hvordan vi får tingene til at hænge sammen. Men vi gør det, fordi vi har hjertet med. Og på samme måde kan det være svært at fatte, at Daniel Agger vender hjem. Medmindre man husker på, at han har gjort det, fordi han har hjertet med.

Hvis det samme var tilfældet for flere andre, ville dansk herrefodbold måske være på et højere niveau.

* Det skal ikke forstås sådan, at vi kan vælge og vrage blandt klubtilbud, og at vi er eftertragtede, når transfervinduet står åbent, for det vindue findes altså ikke i kvindefodbold.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s