Stil krav til FCK og AaB

Rundt om i Europa er kvalifikationen til verdens mest traditionsrige turnering, Champions League, godt i gang.

Det er den allerstørste scene, klubberne kan vise sig frem på, og for spillerne er det samtidig en måde at sælge sig selv på, mens de også har mulighed for at stå over for de største af de største.


Ud over den sportslige gevinst følger der også en relativt stor økonomisk gevinst med i form af blandt andet tv-penge og tilskud fra UEFA. Det kunne så sent som i sidste uge læses i dagbladene, at AaB og FCK havde opjusteret forventningerne til regnskaberne, fordi begge klubber netop havde sikret sig videre europæisk deltagelse.

Vi kaster os fluks ud i et tankeeksperiment.

For kunne det tænkes, at man via eksempelvis Champions League kunne være med til at højne niveauet hos de kvindelige fodboldspillere?

Hvordan det, tænker du straks.

Jo, hvis nu der fra UEFA’s side var krav om, at deltagelse i den største europæiske klubturnering udelukkende kunne ske, hvis klubben havde et kvindehold i landets bedste rækker, så ville flere klubber være nødsaget til at bruge ressourcer (og penge) på at professionalisere fodbold for kvinder.

Og det er vores påstand, at det vil have en udviklende effekt, fordi blandt andet bedre træningsforhold, dygtigere trænere, mere tid til fodboldspillet og bedre behandlingsmuligheder kun kan skubbe tingene i den rigtige retning.

En lynhurtig liste af klubber, der er med i Champions League, men som ikke har kvindehold i de bedste rækker, er blandt andre Manchester United (ja ja, vi ved godt, at holdet ikke er med i år), Dortmund, Juventus og Real Madrid – og herhjemme FCK og AaB.

Ærlig talt synes vi ikke, at der er noget, der taler imod en indførelse af et sådant krav.

Men det kræver, at de mægtige bestyrelser i FIFA, UEFA og DBU tør at tage det første skridt og kæmpe for anerkendelsen af kvindefodbold.

Og måske – bare måske – kunne et sådant arbejde også være med til at sætte de groteske pengesummer, der florerer i de europæiske klubber, lidt i perspektiv.

Men det skal vi nok komme ind på senere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s