Gudemål går verden rundt, men …

Så var de der igen.

De negative kommentarer fra mænd og kvinder, der hverken accepterer eller respekterer, at kvinder også spiller fodbold.

Claire Lavogez scorede i går et fremragende mål for det franske U20-landshold ved VM i Canada. Men bliver målet anerkendt herhjemme trods TV2 Sportens omtale?

Nej. Tværtimod. For det giver åbenbart anledning til, at den ene kritiker af kvindefodbold efter den anden dukker op og giver sin holdning til kende.

Lad os give et par eksempler fra TV2 Sportens Facebook-side:

Kvinder har ringe teknik

Selv en blind høne kan finde korn

Generelt er kvinder kæmpe-mongoler til fodbold

Havde eksempelvis Zlatan Ibrahimovic scoret præcis det mål, var det af medier og fodboldfans blevet kaldt verdensklasse.

Det er ovenstående kommentarer, der gang på gang minder os om, at vi er andenrangs, når det kommer til fodbold, og at vi ikke skal tro, at vi er noget.

Og så spiller vi i øvrigt for langsomt, vi kan ikke løbe, vi kan ikke hoppe, vi kan ikke sparke, og et hvilket som helst seriehold kan til enhver tid køre os over.

Ja.

Mænd kan springe højere, løbe hurtigere, sparke hårdere og længere end kvinder, og ja, vi ville tabe, hvis vi spillede en kamp mod et herrehold.

Men lad os slå fast med det samme: Det samme ville også gøre sig gældende, hvis Caroline Wozniacki mødte Rafael Nadal, hvis Usain Bolt løb mod Shelly-Ann Fraser-Pryce, hvis håndbold-kvinderne mødte håndbold-herrerne.

Mænd og kvinder er – og det kommer måske som en overraskelse for nogen – ganske enkelt fysiologisk forskellige.

Når man som kvindelig fodboldspiller læser kommentarerne efter videoen af et fuldstændig vildt og fantastisk mål (husk også lige opspillet), så kan vi ikke lade være med at tænke:

Er de her mennesker monstro forældre til små piger, som drømmer om snøre støvlerne og drible rundt med en bold – eller som måske faktisk allernådigst har fået lov til at starte i en klub?

Det håber vi virkelig ikke.

Men er det tilfældet, vil vi hermed gerne opfordre dem til at lukke røven og acceptere, at fodbold også kan spilles af piger og kvinder – og endda også så tillægsord som verdensklasse og gudemål ligger lige for.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s