Hvorfor i alverden gider I?

Vi er ofte blevet mødt med undren og fascination over, at vi bruger al vores fritid på at spille fodbold i et land (og i en verden), hvor kvinder iført benskinner og fodboldstøvler betragtes som andenrangs.

Hvorfor i alverden gider I, lyder spørgsmålet.

Svaret er, at vi gør det, fordi vi ikke kan lade være. Vi gør det, fordi vi som millioner af andre er bidt af verdens bedste sport.

Det er ikke nogen kliché, at det koster blod, sved og tårer at spille fodbold. Og når der så tilmed er tale om kvindefodbold, er vi nødsaget til at lægge lidt flere ord til.

Vi har nemlig ofte fået læst og påskrevet, at livet er for kort til kvindefodbold.

Vi har ofte skullet stå hårdnakket fast på, at man på ingen måde kan sammenligne og sidestille herrefodbold med kvindefodbold, selvom alle fodboldfans alligevel gør det.

Og vi har ofte oplevet tilskuergrin og hån under kampene.

Det er en del af gamet, er vores mantra. Men er det i orden? Nej, det kan de fleste vist blive enige om, at det ikke er.

Da vi begyndte at spille fodbold, var det ikke med ambitioner om at blive verdens bedste eller at skulle leve af vores sport. Vi spillede, fordi det var sjovt!

Med tiden kom ambitionerne om at blive endnu bedre – og måske endda blandt de bedste. Desværre dukkede bagsiden af medaljen (for kvinder) ved verdens bedste sport så også op.

Det – og meget andet – vil vi i de kommende indlæg fortælle meget mere om, for hvem ved, om det kan gøre en brøkdel af en forskel på omverdenens syn på os og vores elskede sport.

Vi forventer det ikke, men vi tillader os at håbe.

3 thoughts on “Hvorfor i alverden gider I?

 1. Henriette Elise Vedsted Nielsen siger:

  Som gammel fodbold- pige turned mountainbiker, vil jeg følge Jeres blog med stor iver😊. Det er heller ikke nemt at blive taget alvorligt i vores sport, som også, traditionelt er en mandesport.

  Like

 2. Kaj Hansen siger:

  Jeres passion er smittende og ægte, kunne måske bibringe noget respekt. Når nu gutterne (Herre landsholdet) under præstere, så burde de måske mærke jeres iver og der i gennem finde deres motivation. Jeg ville ønske for Q-fodbolden, at nogen gav jer mere lige vilkår. Men godt denne blok er på banen. Det kan kun blive bedre.

  Like

  • Tak for din kommentar. Vi håber på respekt fra kvindefodbolds-kritikerne, men vi forventer det ikke. Til gengæld er det dejligt, at læsere af vores blog ikke er i tvivl om, at vi har hjertet med.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s